Бісквітний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для частування сім'ї або гостей пропоную дуже простий і насправді класний варіант, як приготувати бісквітний пиріг зі свіжими або замороженими ягодами або улюбленими фруктами.
Дивно простий рецепт бісквітного пирога, який обов'язково стане вашим улюбленим. Використовувати ви можете абсолютно будь-які добавки, які вам до душі. Ніжний корж в поєднанні з соковитими ягодами і апетитною шоколадною глазур'ю - справжні ласощі для дітей і дорослих.
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вишня - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
1. Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 градусів. У глибоку миску вбийте акуратно відокремлені жовтки і збийте їх з половиною цукру до білого.
2. Білки в окремій мисочці з дрібкою солі збийте до щільних піків.
3. З'єднайте жовтки з білками і акуратно перемішайте. Для аромату можна додати в рецепт приготування бісквітного пирога дрібку ваніліну або ванільний екстракт.
4. Просійте борошно і всипте в мисочку, акуратно перемішуючи.
5. Ось таке класне повітряне тісто повинно вийти.
6. Жароміцних форму змастіть трохи маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і розрівняйте. Ягоди (в цей простий рецепт бісквітного пирога використовується вишня) обваляйте в крохмалі і розподіліть по поверхні.
7. При температурі 180 градусів випікайте близько 45-55 хвилин до рум'яної скоринки. Після остудіть як слід на решітці.
8. Якщо ви вирішили прикрасити свій бісквітний пиріг в домашніх умовах глазур'ю, розтопіть шоколад і додайте вершки. Ретельно перемішайте.
9. Повністю остиглий пиріг покрийте рівним шаром глазурі і залиште до застигання.
10. Ось і весь секрет, як приготувати бісквітний пиріг з ягодами. Приємного чаювання!