Білковий торт
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ніжний і повітряний торт, схожий на хмари. Для любителів вишуканої домашньої випічки рецепт білкового торта припаде до душі!
Є багато варіантів білкового торта. Можна готувати схожий на грильяжний торт, а можна - на київський. Я просто роблю білкові коржі, без добавок. Для приготування білкового торта нам знадобиться 12 яєць. Ми розділимо білки і жовтки, білки підуть на коржі, а жовтки на крем. Дивимося рецепт.
- Яйце - 12 штук
- Цукор - 3 склянки
- Крохмаль - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 400 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Міксером збити 4 білка в піну, а потім поступово додати 0, 75 склянки цукру. Збиваємо протягом п'яти хвилин, до піків. Обережно вмішати 2 столові ложки крохмалю. Форму застелити папером для випічки і сформувати корж. Випікати в духовці при температурі 150 градусів (маленький вогонь) 35-40 хвилин.
Випікаємо три коржа, потім акуратно з папером дістаємо з форм і даємо охолонути. Коржі можуть трохи осісти, не хвилюйтеся.
Поки корж останній випікається, варимо заварний частина крему: 12 жовтків змішати з 1 склянкою цукру, додати 1 ст. Ложку борошна (з гіркою) і молоко. Поставити на невеликий вогонь, помішуючи віночком, довести до кипіння.
Наші коржі готові. Робимо крем: м'яке масло збити з остигнула заварний частиною крему.
Нанести крем на коржі, обмазати боки. Прикрасити можна горішками подрібненими або шоколадною крихтою. Поставити в холодильник, щоб просочився.
Ось такий чудовий білковий торт. Приємного чаювання!