Баурсаки на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування цієї страви казахської кухні існує чимало. Пропоную звернути увагу на пишні, апетитні і дуже смачні баурсаки на сметані в домашніх умовах.
Це дуже простий варіант, як приготувати баурсаки на сметані без дріжджів, який припаде до смаку зайнятим господаркам, у яких немає часу довго стояти на кухні.
1. Для початку необхідно збити трохи виделкою яйце з цукром і сіллю.
2. Додати сметану, продовжуючи збивати.
3. Влити приблизно половину склянки кефіру, перемішати.
4. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто. Якщо воно виходить дуже густим, то в процесі потрібно додавати кефір, а якщо рідкуватий - борошно.
5. В результаті маємо отримати м'яке і еластичне тісто, яка не буде липнути до рук. Так як воно бездріжджове, то можна відразу приступати до смаження.
6. На сковороді з високими бортами розігріти олію або розтопити жир.
7. Сформувати з тіста невеликі кульки і опускати їх у киплячу олію. Смажити до золотистої скоринки.
8. Потім обережно вийняти шумівкою і продовжити смажити до закінчення тесту.
9. Перед подачею баурсаки на сметані в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою або полити топінгом, наприклад. Смачного!
- Крем - 1 Склянка
- Кефір - 0.5-1 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 600-700 грам
- Яйце - 1 штука
1. Для початку необхідно збити трохи виделкою яйце з цукром і сіллю.
2. Додати сметану, продовжуючи збивати.
3. Влити приблизно половину склянки кефіру, перемішати.
4. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто. Якщо воно виходить дуже густим, то в процесі потрібно додавати кефір, а якщо рідкуватий - борошно.
5. В результаті маємо отримати м'яке і еластичне тісто, яка не буде липнути до рук. Так як воно бездріжджове, то можна відразу приступати до смаження.
6. На сковороді з високими бортами розігріти олію або розтопити жир.
7. Сформувати з тіста невеликі кульки і опускати їх у киплячу олію. Смажити до золотистої скоринки.
8. Потім обережно вийняти шумівкою і продовжити смажити до закінчення тесту.
9. Перед подачею баурсаки на сметані в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою або полити топінгом, наприклад. Смачного!