Рецепт Баурсаки на сметані фото

Баурсаки на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто, Молочні продукти
На полуденок
Випічка

Варіантів приготування цієї страви казахської кухні існує чимало. Пропоную звернути увагу на пишні, апетитні і дуже смачні баурсаки на сметані в домашніх умовах.

Це дуже простий варіант, як приготувати баурсаки на сметані без дріжджів, який припаде до смаку зайнятим господаркам, у яких немає часу довго стояти на кухні.

1. Для початку необхідно збити трохи виделкою яйце з цукром і сіллю.

2. Додати сметану, продовжуючи збивати.

3. Влити приблизно половину склянки кефіру, перемішати.

4. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто. Якщо воно виходить дуже густим, то в процесі потрібно додавати кефір, а якщо рідкуватий - борошно.

5. В результаті маємо отримати м'яке і еластичне тісто, яка не буде липнути до рук. Так як воно бездріжджове, то можна відразу приступати до смаження.

6. На сковороді з високими бортами розігріти олію або розтопити жир.

7. Сформувати з тіста невеликі кульки і опускати їх у киплячу олію. Смажити до золотистої скоринки.

8. Потім обережно вийняти шумівкою і продовжити смажити до закінчення тесту.

9. Перед подачею баурсаки на сметані в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою або полити топінгом, наприклад. Смачного!

  • Крем - 1 Склянка
  • Кефір - 0.5-1 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Борошно - 600-700 грам
  • Яйце - 1 штука
Це дуже простий варіант, як приготувати баурсаки на сметані без дріжджів, який припаде до смаку зайнятим господаркам, у яких немає часу довго стояти на кухні.

1. Для початку необхідно збити трохи виделкою яйце з цукром і сіллю.

2. Додати сметану, продовжуючи збивати.

3. Влити приблизно половину склянки кефіру, перемішати.

4. Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто. Якщо воно виходить дуже густим, то в процесі потрібно додавати кефір, а якщо рідкуватий - борошно.

5. В результаті маємо отримати м'яке і еластичне тісто, яка не буде липнути до рук. Так як воно бездріжджове, то можна відразу приступати до смаження.

6. На сковороді з високими бортами розігріти олію або розтопити жир.

7. Сформувати з тіста невеликі кульки і опускати їх у киплячу олію. Смажити до золотистої скоринки.

8. Потім обережно вийняти шумівкою і продовжити смажити до закінчення тесту.

9. Перед подачею баурсаки на сметані в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою або полити топінгом, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти