Батон в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого кращого домашнього хліба, приготованого своїми руками. Батон виходить м'який всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Зберігайте хліб в пакеті або в рушник.
З даної кількості продуктів виходить два великих батона. Приготуйте тісто, дайте йому піднятися, Сформуйте батони, зробіть надрізи ножем. Після 20-ти хвилинної расстойки випікайте їх в духовці. Хай щастить! Температуру і час регулюйте під свою піч.
- Вода - 2 склянки
- Дріжджі - 25 грам (живі пресовані)
- Сіль - 3 чайних ложки (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 5 склянок (вищого сорту)
Приготуйте необхідні продукти для хліба.
Візьміть глибоку зручну тару. Відміряйте сіль, цукор, дріжджі.
Влийте теплу воду (38-40 градусів). Рішення Саар, сіль і дріжджі.
Всипте борошно. Почніть заміс тесту руками або ложкою.
В результаті замісу у вас повинен вийти пружний коробочок. Залиште його в мисочці, накрийте сухим рушником і залиште в теплому місці на 1, 5 -2 години для підйому.
Через 2 години тісто має збільшитися в кілька разів. Дістаньте його з миски і обомніте руками. Знову замісити колобок.
Розділити тісто 2 частини. Сформуйте батони, зробіть гострим ножем надрізи (неглибокі). Перекладіть батони на деко, і дайте 20 хвилин вистоювання.
Випікайте батони при 180 градусах хвилин 35-40 до золотистої скоринки. Готово!