Рецепт Батон в духовці фото

Батон в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Немає нічого кращого домашнього хліба, приготованого своїми руками. Батон виходить м'який всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Зберігайте хліб в пакеті або в рушник.

З даної кількості продуктів виходить два великих батона. Приготуйте тісто, дайте йому піднятися, Сформуйте батони, зробіть надрізи ножем. Після 20-ти хвилинної расстойки випікайте їх в духовці. Хай щастить! Температуру і час регулюйте під свою піч.

  • Вода - 2 склянки
  • Дріжджі - 25 грам (живі пресовані)
  • Сіль - 3 чайних ложки (без гірки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 5 склянок (вищого сорту)
батон в духовці - фото крок 1
Приготуйте необхідні продукти для хліба.
батон в духовці - фото крок 2
Візьміть глибоку зручну тару. Відміряйте сіль, цукор, дріжджі.
батон в духовці - фото крок 3
Влийте теплу воду (38-40 градусів). Рішення Саар, сіль і дріжджі.
батон в духовці - фото крок 4
Всипте борошно. Почніть заміс тесту руками або ложкою.
батон в духовці - фото крок 5
В результаті замісу у вас повинен вийти пружний коробочок. Залиште його в мисочці, накрийте сухим рушником і залиште в теплому місці на 1, 5 -2 години для підйому.
батон в духовці - фото крок 6
Через 2 години тісто має збільшитися в кілька разів. Дістаньте його з миски і обомніте руками. Знову замісити колобок.
батон в духовці - фото крок 7
Розділити тісто 2 частини. Сформуйте батони, зробіть гострим ножем надрізи (неглибокі). Перекладіть батони на деко, і дайте 20 хвилин вистоювання.
батон в духовці - фото крок 8
Випікайте батони при 180 градусах хвилин 35-40 до золотистої скоринки. Готово!

Схожі рецепти