Рецепт Батон в духовці фото

Батон в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Немає нічого кращого домашнього хліба, приготованого своїми руками. Батон виходить м'який всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Зберігайте хліб в пакеті або в рушник.

Опис приготування:

З даної кількості продуктів виходить два великих батона. Приготуйте тісто, дайте йому піднятися, Сформуйте батони, зробіть надрізи ножем. Після 20-ти хвилинної расстойки випікайте їх в духовці. Хай щастить! Температуру і час регулюйте під свою піч.

  • Вода - 2 склянки
  • Дріжджі - 25 грам (живі пресовані)
  • Сіль - 3 чайних ложки (без гірки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 5 склянок (вищого сорту)
батон в духовці - фото крок 1
Приготуйте необхідні продукти для хліба.
батон в духовці - фото крок 2
Візьміть глибоку зручну тару. Відміряйте сіль, цукор, дріжджі.
батон в духовці - фото крок 3
Влийте теплу воду (38-40 градусів). Рішення Саар, сіль і дріжджі.
батон в духовці - фото крок 4
Всипте борошно. Почніть заміс тесту руками або ложкою.
батон в духовці - фото крок 5
В результаті замісу у вас повинен вийти пружний коробочок. Залиште його в мисочці, накрийте сухим рушником і залиште в теплому місці на 1, 5 -2 години для підйому.
батон в духовці - фото крок 6
Через 2 години тісто має збільшитися в кілька разів. Дістаньте його з миски і обомніте руками. Знову замісити колобок.
батон в духовці - фото крок 7
Розділити тісто 2 частини. Сформуйте батони, зробіть гострим ножем надрізи (неглибокі). Перекладіть батони на деко, і дайте 20 хвилин вистоювання.
батон в духовці - фото крок 8
Випікайте батони при 180 градусах хвилин 35-40 до золотистої скоринки. Готово!

Схожі рецепти