Рецепт Азу з індички фото

Азу з індички
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Індичка, Птах
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт традиційної страви татарської кухні.

1. Нарізати смужками філе індички (ширина - 1 см, довжина - 4 см). Посолити і поперчити.

2. Дрібно нарізати моркву, цибуля. Дрібними кубиками нарізати селеру, гриби - середніми скибочками.

3. Нагріти вершкове масло на середньому вогні в сковороді з товстим дном.

4. Викласти м'ясо в сковороду одним шаром. Обсмажувати протягом 3-5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Перекласти індичку в посуд.

5. Обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.

6. Додати грибочки, селера і моркву. Присипати борошном і продовжувати готувати ще близько 7 хвилин. Прибрати з вогню, залити воду і бульйон. Довести до кипіння, періодично помішуючи (на сильному вогні). Приправити сіллю, чебрецем і перцем.

7. Повернути шматочки індички в сковороду, довести все до кипіння. Злегка зменшити вогонь. Закрити кришкою і тушкувати близько 25-30 хвилин. Можна додати жирні вершки.

8. Ще раз приправити сіллю і перцем за смаком.

  • Стегна індички - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Пшеничне борошно - 1 Ст. Ложка
  • Гаряча вода - 250 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 250 мілілітрів
  • Гриби - 100 грам
  • Стебло селери - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Чебрець - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки
  • Вершки жирні - 60 мілілітрів
1. Нарізати смужками філе індички (ширина - 1 см, довжина - 4 см). Посолити і поперчити.

2. Дрібно нарізати моркву, цибуля. Дрібними кубиками нарізати селеру, гриби - середніми скибочками.

3. Нагріти вершкове масло на середньому вогні в сковороді з товстим дном.

4. Викласти м'ясо в сковороду одним шаром. Обсмажувати протягом 3-5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Перекласти індичку в посуд.

5. Обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.

6. Додати грибочки, селера і моркву. Присипати борошном і продовжувати готувати ще близько 7 хвилин. Прибрати з вогню, залити воду і бульйон. Довести до кипіння, періодично помішуючи (на сильному вогні). Приправити сіллю, чебрецем і перцем.

7. Повернути шматочки індички в сковороду, довести все до кипіння. Злегка зменшити вогонь. Закрити кришкою і тушкувати близько 25-30 хвилин. Можна додати жирні вершки.

8. Ще раз приправити сіллю і перцем за смаком.

Схожі рецепти