Азу з індички
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт традиційної страви татарської кухні.
1. Нарізати смужками філе індички (ширина - 1 см, довжина - 4 см). Посолити і поперчити.
2. Дрібно нарізати моркву, цибуля. Дрібними кубиками нарізати селеру, гриби - середніми скибочками.
3. Нагріти вершкове масло на середньому вогні в сковороді з товстим дном.
4. Викласти м'ясо в сковороду одним шаром. Обсмажувати протягом 3-5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Перекласти індичку в посуд.
5. Обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.
6. Додати грибочки, селера і моркву. Присипати борошном і продовжувати готувати ще близько 7 хвилин. Прибрати з вогню, залити воду і бульйон. Довести до кипіння, періодично помішуючи (на сильному вогні). Приправити сіллю, чебрецем і перцем.
7. Повернути шматочки індички в сковороду, довести все до кипіння. Злегка зменшити вогонь. Закрити кришкою і тушкувати близько 25-30 хвилин. Можна додати жирні вершки.
8. Ще раз приправити сіллю і перцем за смаком.
- Стегна індички - 1 кілограм
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Пшеничне борошно - 1 Ст. Ложка
- Гаряча вода - 250 мілілітрів
- Курячий бульйон - 250 мілілітрів
- Гриби - 100 грам
- Стебло селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Чебрець - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Вершки жирні - 60 мілілітрів
2. Дрібно нарізати моркву, цибуля. Дрібними кубиками нарізати селеру, гриби - середніми скибочками.
3. Нагріти вершкове масло на середньому вогні в сковороді з товстим дном.
4. Викласти м'ясо в сковороду одним шаром. Обсмажувати протягом 3-5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Перекласти індичку в посуд.
5. Обсмажити цибулю протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.
6. Додати грибочки, селера і моркву. Присипати борошном і продовжувати готувати ще близько 7 хвилин. Прибрати з вогню, залити воду і бульйон. Довести до кипіння, періодично помішуючи (на сильному вогні). Приправити сіллю, чебрецем і перцем.
7. Повернути шматочки індички в сковороду, довести все до кипіння. Злегка зменшити вогонь. Закрити кришкою і тушкувати близько 25-30 хвилин. Можна додати жирні вершки.
8. Ще раз приправити сіллю і перцем за смаком.