Апельсинове морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Апельсинове морозиво має ніжний цитрусовий смак. Готується воно за допомогою морозива. У апельсинове морозиво за бажанням можна додати шматочки улюбленого шоколаду. Вийде відмінний десерт.
Апельсинове морозиво готується просто. Головне - знайти всі необхідні "апельсинові" інгредієнти. Отже, варимо апельсиновий сироп, змішуємо його з молоком, вершками, концентратом і екстрактом апельсина. Відправляємо все в мороженицу і потім заморожуємо.
- Вершки - 3 склянки
- Молоко - 3 склянки
- Апельсини - 2 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Апельсиновий екстракт - 1 Ст. Ложка (можна не додавати.)
- Апельсиновий концентрат заморожений - 0, 5 склянки
- Шоколад подрібнений - - За смаком (можна не додавати.)
1. Апельсини промийте і зніміть з них цедру.
2. У невеликому сотейнику змішайте цукор, апельсинову цедру і півсклянки води.
3. На повільному вогні, помішуючи, розтопіть цукор і злегка поварите суміш, поки апельсинова цедра не стане м'якою. Слідкуйте за тим, щоб сироп НЕ Карамелізовані.
4. У мисці змішайте молоко, вершки, апельсиновий концентрат і екстракт і злегка відсуджений апельсиновий сироп. Охолодіть отриману суміш в холодильнику. Потім приготуйте морозиво в морожениці згідно інструкції вашої виготовлення морозива.
5. По бажанню, в апельсинове морозиво можете додати шматочки шоколаду. Викладіть морозиво в миску, накрийте харчовою плівкою або щільною кришкою і ставте в морозилку.
6. Подавайте морозиво в креманке або келиху на кружечку апельсина. Смачного!