Рецепт Зливи запечені в духовці з горіхами фото

Зливи запечені в духовці з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Особисто я називаю сливи запечені в духовці з горіхами кращим десертом до кави. Не знаю чому, але поєднуються ідеально. Рецепт нехитрий, розбереться навіть новачок.

Опис приготування:

У цьому рецепті для вимочування слив я використовую рожеву воду. Розповім, як готувати її в домашніх умовах. Ви можете зібрати пелюстки троянд, або шипшини. Замочіть їх у воді, зваріть. Варіть, поки пелюстки не втратять свій колір і все, вода готова! Вона може служити вам цілий рік!

Фісташки під час випікання просочуються вершками і медом, від чого стають солодкими. Десерт виходить дуже гармонійний, смакова гамма чудова - вам не може не сподобатися. Подавайте сливи запечені в духовці з горіхами до чаю або кави. Смачного!

  • Мед - 6 Ст. Ложок
  • Лимон - 2 штуки
  • Зливи - 3-4 штук
  • Горіхи fistashki - 100 грам
  • Рожева вода - 1-2 чайних ложок (або звичайна вода.)
  • Вершки - 1-2 Ст. Ложок
зливи запечені в духовці з горіхами - фото крок 1
Вичавіть сік обох лимонів, натріть їх цедру. Змішайте в чашці лимонний сік, цедру і рожеву воду (або звичайну).
зливи запечені в духовці з горіхами - фото крок 2
Розріжте сливи на дві половинки, вийміть кісточки. Спочатку полийте спинки слив отриманим соком. Залиште вбиратися.
зливи запечені в духовці з горіхами - фото крок 3
Тепер готуємо начинку. Фісташки подрібніть в крихту, змішайте з вершками і медом.
зливи запечені в духовці з горіхами - фото крок 4
Переверніть сливи в листі на спинку, покладіть в"гніздечко" від кісточок начинку. Випікайте при температурі 160 градусів 5 хвилин. Багато не треба, а то сливи висохнуть. Подавайте до столу!

Схожі рецепти