Зливи запечені в духовці з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Особисто я називаю сливи запечені в духовці з горіхами кращим десертом до кави. Не знаю чому, але поєднуються ідеально. Рецепт нехитрий, розбереться навіть новачок.
У цьому рецепті для вимочування слив я використовую рожеву воду. Розповім, як готувати її в домашніх умовах. Ви можете зібрати пелюстки троянд, або шипшини. Замочіть їх у воді, зваріть. Варіть, поки пелюстки не втратять свій колір і все, вода готова! Вона може служити вам цілий рік!
Фісташки під час випікання просочуються вершками і медом, від чого стають солодкими. Десерт виходить дуже гармонійний, смакова гамма чудова - вам не може не сподобатися. Подавайте сливи запечені в духовці з горіхами до чаю або кави. Смачного!
- Мед - 6 Ст. Ложок
- Лимон - 2 штуки
- Зливи - 3-4 штук
- Горіхи fistashki - 100 грам
- Рожева вода - 1-2 чайних ложок (або звичайна вода.)
- Вершки - 1-2 Ст. Ложок
Вичавіть сік обох лимонів, натріть їх цедру. Змішайте в чашці лимонний сік, цедру і рожеву воду (або звичайну).
Розріжте сливи на дві половинки, вийміть кісточки. Спочатку полийте спинки слив отриманим соком. Залиште вбиратися.
Тепер готуємо начинку. Фісташки подрібніть в крихту, змішайте з вершками і медом.
Переверніть сливи в листі на спинку, покладіть в "гніздечко" від кісточок начинку. Випікайте при температурі 160 градусів 5 хвилин. Багато не треба, а то сливи висохнуть. Подавайте до столу!