Желе з варення
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє желе з домашнього варення! Ось це десерт! Для приготування желе з варення знадобиться солодка заготівля, пачка желатину, трохи цукру і води. А зберігати таке желе можна кілька днів.
Серед домашніх заготовок варення знайдеться завжди. З склянки або 200 гр улюбленого варення можна приготувати відмінний десерт - желе з варення. Якщо в ньому є цілі ягідки, то їх можна вибрати, а пізніше додати вже на етапі розливу желе по формах.
Отже, як приготувати желе з варення?
1. Желатин викладіть в каструльку, залийте холодною водою (згідно з вказівками на упаковці, це кількість води не враховується в рецепті) на один час. Він повинен гарненько розбухнути.
2. Стакан варення викладіть в емальовану каструлю, якщо треба виберіть з нього цілі ягідки (в окрему ємність). Потім залийте гарячою водою. Перемішайте.
3. У каструлю з розведеним варенням додайте цукор і поставте на плиту. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин. Після закінчення 10 хвилин зніміть з вогню і остудіть приблизно до 50 градусів.
4. Нагрійте набряклий желатин, але не кип'ятіть. Треба довести його до рідкого стану. Слідкуйте, щоб не було грудочок.
5. З'єднайте розчинений рідкий желатин і воду з варенням. Гарненько перемішайте. Наше желе з варення готове (правда, воно ще має застигнути).
6. Якщо у вас залишилися ягоди з варення, викладіть їх на дно формочки, залийте сумішшю і поставте в холодильник на години чотири.
Прикрашайте желе з варення збитими вершками, гілочкою м'яти або подавайте з морозивом.
Смачного!
- Варення - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Желатин - 25 грам
- Вода - 2, 5 склянки
Отже, як приготувати желе з варення?
1. Желатин викладіть в каструльку, залийте холодною водою (згідно з вказівками на упаковці, це кількість води не враховується в рецепті) на один час. Він повинен гарненько розбухнути.
2. Стакан варення викладіть в емальовану каструлю, якщо треба виберіть з нього цілі ягідки (в окрему ємність). Потім залийте гарячою водою. Перемішайте.
3. У каструлю з розведеним варенням додайте цукор і поставте на плиту. Помішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин. Після закінчення 10 хвилин зніміть з вогню і остудіть приблизно до 50 градусів.
4. Нагрійте набряклий желатин, але не кип'ятіть. Треба довести його до рідкого стану. Слідкуйте, щоб не було грудочок.
5. З'єднайте розчинений рідкий желатин і воду з варенням. Гарненько перемішайте. Наше желе з варення готове (правда, воно ще має застигнути).
6. Якщо у вас залишилися ягоди з варення, викладіть їх на дно формочки, залийте сумішшю і поставте в холодильник на години чотири.
Прикрашайте желе з варення збитими вершками, гілочкою м'яти або подавайте з морозивом.
Смачного!