Жандуйя
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Жандуйя - пиріг родом з Турина, шоколадної столиці Італії. Названий він за назвою шоколадної пасти, на третину складається з лісових горіхів, яка використовується в рецепті пирога.
Опис приготування:
Приготувати пиріг джандуйо дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Беріть на замітку мій рецепт і готуйте із задоволенням!
- Яйця - 3 штуки
- Цукровий пісок - 150 грам
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам(50 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 300 грам(100 грам темного шоколаду - в тісто, 200 грам шоколаду"джандуйо" - в начинку, через брак такого шоколаду використовуйте звичайний темний шоколад)
- Горіхи - 30 грам
Підготуйте інгредієнти.
Підготуйте форму для випічки, змастіть вершковим маслом, присипте борошном.
У ємність для збивання вбийте яйця, додайте цукор.
Збивайте яйця з цукром не менше 5-7 хвилин до пишності.
На водяній бані розігрійте 100 грам шоколаду і 50 грам вершкового масла.
Влийте розтоплену шоколадну масу до яєць і збийте її.
Змішайте борошно і розпушувач, додайте в тісто, добре збийте, щоб не залишилося грудочок.
Влийте тісто у форму для випічки, розрівняйте, кілька разів підніміть над столом і киньте вниз, щоб тісто рівномірно розподілилося по формі, випікайте при температурі 160 градусів 30 хвилин.
Поки випікається корж, подрібніть горіхи.
Обсмажте подрібнені горіхи на сухій сковороді.
Готовий корж перекладіть з форми дном вгору, якщо у вас не спеціальна форма для випічки, в якій утворюється спеціальна виїмка, зробіть виїмку в коржі глибиною приблизно 1 сантиметр, це робиться дуже легко звичайним ножем.
На водяній бані розтопіть 50 грам вершкового масла і 200 грам шоколаду.
Заповніть шоколадною масою підготовлену виїмку в коржі.
Викладіть по периметру горіхову крихту і поставте в холодильник не менше ніж на 2-3 години для стабілізації.
Пиріг вийшов фантастично смачним, з ніжним бісквітом і смачним шоколадним кремом зверху. А головне, готується цей вишуканий десерт дуже просто. Від душі рекомендую приготувати і побалувати своїх рідних.