Рецепт Жандуйя фото

Жандуйя
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Шоколад
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Жандуйя - пиріг родом з Турина, шоколадної столиці Італії. Названий він за назвою шоколадної пасти, на третину складається з лісових горіхів, яка використовується в рецепті пирога.

Опис приготування:

Приготувати пиріг джандуйо дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Беріть на замітку мій рецепт і готуйте із задоволенням!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(50 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 300 грам(100 грам темного шоколаду - в тісто, 200 грам шоколаду"джандуйо" - в начинку, через брак такого шоколаду використовуйте звичайний темний шоколад)
  • Горіхи - 30 грам
жандуйя - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
жандуйя - фото крок 2
Підготуйте форму для випічки, змастіть вершковим маслом, присипте борошном.
жандуйя - фото крок 3
У ємність для збивання вбийте яйця, додайте цукор.
жандуйя - фото крок 4
Збивайте яйця з цукром не менше 5-7 хвилин до пишності.
жандуйя - фото крок 5
На водяній бані розігрійте 100 грам шоколаду і 50 грам вершкового масла.
жандуйя - фото крок 6
Влийте розтоплену шоколадну масу до яєць і збийте її.
жандуйя - фото крок 7
Змішайте борошно і розпушувач, додайте в тісто, добре збийте, щоб не залишилося грудочок.
жандуйя - фото крок 8
Влийте тісто у форму для випічки, розрівняйте, кілька разів підніміть над столом і киньте вниз, щоб тісто рівномірно розподілилося по формі, випікайте при температурі 160 градусів 30 хвилин.
жандуйя - фото крок 9
Поки випікається корж, подрібніть горіхи.
жандуйя - фото крок 10
Обсмажте подрібнені горіхи на сухій сковороді.
жандуйя - фото крок 11
Готовий корж перекладіть з форми дном вгору, якщо у вас не спеціальна форма для випічки, в якій утворюється спеціальна виїмка, зробіть виїмку в коржі глибиною приблизно 1 сантиметр, це робиться дуже легко звичайним ножем.
жандуйя - фото крок 12
На водяній бані розтопіть 50 грам вершкового масла і 200 грам шоколаду.
жандуйя - фото крок 13
Заповніть шоколадною масою підготовлену виїмку в коржі.
жандуйя - фото крок 14
Викладіть по периметру горіхову крихту і поставте в холодильник не менше ніж на 2-3 години для стабілізації.
жандуйя - фото крок 15
Пиріг вийшов фантастично смачним, з ніжним бісквітом і смачним шоколадним кремом зверху. А головне, готується цей вишуканий десерт дуже просто. Від душі рекомендую приготувати і побалувати своїх рідних.

Схожі рецепти