Зелений чай з смаженим рисом
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний японський чай можна приготувати самостійно. Показую і розповідаю, як приготувати зелений чай зі смаженою рисом в домашніх умовах. Це напій бадьорості і довголіття!
Зелений чай з смаженим рисом також називається "генмай" або"Grenmancha & Quot. Спочатку в Японії його вживали бідні, так як рис надавав відчуття насиченості і самого зеленого чаю можна було додавати менше. Для приготування зеленого чаю зі смаженою рисом візьміть звичайний рис, підійде і довгий, і круглий. Чай я беру крупнолистовой. До речі, на Заході такий чай називають чаєм з попкорном.
- Мал - 0, 5 склянки
- Зелений чай - За смаком
Рис замочіть у воді години на два.
Потім пару раз промийте, перед смаженням його можна злегка обсушити паперовими рушниками, щоб Сковорода не шипіла сильно.
Смажте на середньому вогні, помішуючи періодично. Важливо не дати рису пригоріти, в іншому випадку і продукт, і чай вважайте зіпсованими. В середньому час смаження займає хвилин 5. Залежить це також від товщини сковорідки.
Змішайте рис обсмажений з великолистовим чаєм зеленим. Можете заварювати.
Заварюйте, як і звичайний чай: пару хвилин.
Колір виходить злегка жовтуватим. Смачного!