Рецепт Здобні ватрушки фото

Здобні ватрушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Здобне дрожевое тісто
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Ватрушки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Приготуйте смачну, ніжну і ароматну дріжджову випічку з сиром. Такі ватрушки гарні як з чаєм, так і з молоком. Смачні в гарячому і в холодному вигляді. Спробуйте!

Опис приготування:

За бажанням в начинку можна додати не тільки шоколад. Можна додати родзинки, ягоди, горіхи. У будь-якому випадку вийде дуже смачно!

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - в начинку)
  • Цукор - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в начинку)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 чайних ложок
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Сир сирний - 100 грам
  • Ванілін - 1 Щепоток
  • Шоколад - 50 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Сир - 100 грам
  • Жовток яєчний - 1 штук
здобні ватрушки - фото крок 1
Для приготування здобного тіста розчиніть дріжджі в теплій воді.
здобні ватрушки - фото крок 2
Яйце збийте з цукром.
здобні ватрушки - фото крок 3
З'єднайте обидві суміші. Додайте розтоплене масло і борошно. Замісити тісто. Дайте йому постояти в теплому місці протягом 1 годину.
здобні ватрушки - фото крок 4
Для начинки з'єднайте сир, сир, яйце, ванілін, цукор.
здобні ватрушки - фото крок 5
Тісто розділіть на маленькі булочки - приблизно по 80 грам. Дайте їм трохи підійти, потім зробіть за допомогою склянки виїмки для начинки. Покладіть по шматочку шоколаду і зверху начинку. Бока змастіть жовтком. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 15-20.
здобні ватрушки - фото крок 6
Приємного чаювання!

Схожі рецепти