Здобні ватрушки
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте смачну, ніжну і ароматну дріжджову випічку з сиром. Такі ватрушки гарні як з чаєм, так і з молоком. Смачні в гарячому і в холодному вигляді. Спробуйте!
За бажанням в начинку можна додати не тільки шоколад. Можна додати родзинки, ягоди, горіхи. У будь-якому випадку вийде дуже смачно!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - в начинку)
- Цукор - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 чайних ложок
- Борошно - 4-5 склянок
- Сир сирний - 100 грам
- Ванілін - 1 Щепоток
- Шоколад - 50 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Щепоток
- Сир - 100 грам
- Жовток яєчний - 1 штук
Для приготування здобного тіста розчиніть дріжджі в теплій воді.
Яйце збийте з цукром.
З'єднайте обидві суміші. Додайте розтоплене масло і борошно. Замісити тісто. Дайте йому постояти в теплому місці протягом 1 годину.
Для начинки з'єднайте сир, сир, яйце, ванілін, цукор.
Тісто розділіть на маленькі булочки - приблизно по 80 грам. Дайте їм трохи підійти, потім зробіть за допомогою склянки виїмки для начинки. Покладіть по шматочку шоколаду і зверху начинку. Бока змастіть жовтком. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин 15-20.
Приємного чаювання!