Здобні трояндочки з Ранетками
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте дрібні ранетки тільки на компот годяться? Зовсім ні! Відмінна випічка з ними - ароматна, кисло-солодка і дуже ошатна! Ось подивіться самі!
У наших краях, яблука склянками продають. На початку осені на всіх ринках яскравою розсипом горять яскраві ранетки. Я з ними все печу, ароматно і не нудотно. Обов'язково спробуйте та оцініть!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2, 5 склянки (об'ємом 250 мл)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ранетки - 10-12 штук
- Карамель - 3 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 3 Ст. Ложки
Із зазначених інгредієнтів замісіть ніжне, сприйнятливість тісто.
Скачайте його в кулю і покладіть у змащену маслом миску. Приберіть на расстойку в тепле місце, затягнувши плівкою.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на невеликі шматочки. Скачайте в кульки і дайте трохи підійти.
У ранеток видаліть серцевини.
Розкачайте кульку тесту в гурток і зробіть по краях три надрізи, не доходячи до центру. Вставте ракетку посередині, налийте в отвір трохи карамелі або вареного згущеного молока і посипте кокосовою стружкою. Потягніть вгору один сектор і оберніть навколо ранетки. Потім послідовно загорніть залишилися два, формуючи круглу трояндочку.
Викладіть булочки на деко або в форму з пергаментом і дайте расстояться хвилин 15.
Змастіть булочки солодким молоком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної. Готові булочки змастіть вершковим маслом і накрийте серветкою. Дайте відпочити і отмякнуть.
Перед подачею злегка присипте цукровою пудрою.