Рецепт Здобні трояндочки з Ранетками фото

Здобні трояндочки з Ранетками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Карамель, Здобне дрожевое тісто
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Булочки

Думаєте дрібні ранетки тільки на компот годяться? Зовсім ні! Відмінна випічка з ними - ароматна, кисло-солодка і дуже ошатна! Ось подивіться самі!

У наших краях, яблука склянками продають. На початку осені на всіх ринках яскравою розсипом горять яскраві ранетки. Я з ними все печу, ароматно і не нудотно. Обов'язково спробуйте та оцініть!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 2, 5 склянки (об'ємом 250 мл)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Ранетки - 10-12 штук
  • Карамель - 3 Ст. Ложки
  • Кокосова стружка - 3 Ст. Ложки
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 1
Із зазначених інгредієнтів замісіть ніжне, сприйнятливість тісто.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 2
Скачайте його в кулю і покладіть у змащену маслом миску. Приберіть на расстойку в тепле місце, затягнувши плівкою.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 3
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на невеликі шматочки. Скачайте в кульки і дайте трохи підійти.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 4
У ранеток видаліть серцевини.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 5
Розкачайте кульку тесту в гурток і зробіть по краях три надрізи, не доходячи до центру. Вставте ракетку посередині, налийте в отвір трохи карамелі або вареного згущеного молока і посипте кокосовою стружкою. Потягніть вгору один сектор і оберніть навколо ранетки. Потім послідовно загорніть залишилися два, формуючи круглу трояндочку.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 6
Викладіть булочки на деко або в форму з пергаментом і дайте расстояться хвилин 15.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 7
Змастіть булочки солодким молоком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної. Готові булочки змастіть вершковим маслом і накрийте серветкою. Дайте відпочити і отмякнуть.
здобні трояндочки з Ранетками - фото крок 8
Перед подачею злегка присипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти