Шарлотка з Ранетками
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, Шарлотка народ не здивувати. І тим не менш, спробуйте спекти шарлотку з Ранетками. Їх ніжний аромат і кислинка дуже прикрашають випічку. До того ж яблук тут багато, а тісто ніжне. Хрусткі краєчки і цукрова скоринка роблять цю шарлотку незрівнянною!
Тесту вийшло трохи, я б навіть сказала замало на форму, діаметром 26 см. В принципі, це не страшно, але ви можете взяти форму трохи менше. І ще - у нас ранетки міряють виключно обсягом - склянками, банками, відрами. Тому ранеток потрібно приблизно дві літрові банки.
- Ранетки - 2 L(2 літрових банки)
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 9 Ст. Ложок(6 -в тісто, 3 - на посипання)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка (обсяг 250 мл)
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
У ранеток видаліть серцевини з допомогою серцеїдки. У форму для запікання, застелену пергаментом, викладіть половину яблук. Посипте ложкою цукру.
Для тесту збийте яйця з цукром до щільної пишної піни - хвилини три, не менше. Не перестаючи збивати, влийте тонкою цівкою масло. Потім додайте сметану і не перемішуйте.
Додайте просіяне з розпушувачем суміш борошна і кукурудзяного крохмалю. Додайте по щіпці солі і ваніліну. Корицю в цю шарлотку класти не рекомендую - переб'є тонкий аромат ранеток. Міксером на мінімальній швидкості перемішайте тісто.
Вилийте половину тіста, заливаючи ранетки повністю, щоб тісто потрапило всередину яблучок.
Викладіть другий шар ранеток і залийте залишками тіста. Присипте цукром по краю і трохи зверху.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці на нижньому нагріванні, поки тісто добре не підніметься і не почне рожевіти. Потім збільште температуру до 200 градусів і печіть до рум'яного кольору і сухий лучінкі. Готової Шарлотці дайте постояти в формі, поки не охолоне до теплого стану.
Сервірувати шарлотку можна теплою або остудити повністю.