Рецепт Шарлотка з Ранетками фото

Шарлотка з Ранетками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги, Шарлотка

Звичайно, Шарлотка народ не здивувати. І тим не менш, спробуйте спекти шарлотку з Ранетками. Їх ніжний аромат і кислинка дуже прикрашають випічку. До того ж яблук тут багато, а тісто ніжне. Хрусткі краєчки і цукрова скоринка роблять цю шарлотку незрівнянною!

Тесту вийшло трохи, я б навіть сказала замало на форму, діаметром 26 см. В принципі, це не страшно, але ви можете взяти форму трохи менше. І ще - у нас ранетки міряють виключно обсягом - склянками, банками, відрами. Тому ранеток потрібно приблизно дві літрові банки.

  • Ранетки - 2 L(2 літрових банки)
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 9 Ст. Ложок(6 -в тісто, 3 - на посипання)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка (обсяг 250 мл)
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
шарлотка з Ранетками - фото крок 1
У ранеток видаліть серцевини з допомогою серцеїдки. У форму для запікання, застелену пергаментом, викладіть половину яблук. Посипте ложкою цукру.
шарлотка з Ранетками - фото крок 2
Для тесту збийте яйця з цукром до щільної пишної піни - хвилини три, не менше. Не перестаючи збивати, влийте тонкою цівкою масло. Потім додайте сметану і не перемішуйте.
шарлотка з Ранетками - фото крок 3
Додайте просіяне з розпушувачем суміш борошна і кукурудзяного крохмалю. Додайте по щіпці солі і ваніліну. Корицю в цю шарлотку класти не рекомендую - переб'є тонкий аромат ранеток. Міксером на мінімальній швидкості перемішайте тісто.
шарлотка з Ранетками - фото крок 4
Вилийте половину тіста, заливаючи ранетки повністю, щоб тісто потрапило всередину яблучок.
шарлотка з Ранетками - фото крок 5
Викладіть другий шар ранеток і залийте залишками тіста. Присипте цукром по краю і трохи зверху.
шарлотка з Ранетками - фото крок 6
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці на нижньому нагріванні, поки тісто добре не підніметься і не почне рожевіти. Потім збільште температуру до 200 градусів і печіть до рум'яного кольору і сухий лучінкі. Готової Шарлотці дайте постояти в формі, поки не охолоне до теплого стану.
шарлотка з Ранетками - фото крок 7
Сервірувати шарлотку можна теплою або остудити повністю.

Схожі рецепти