Здобні паски
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Здобні паски випікаються за два три дня до настання свята Пасхи. Рецепт здобних пасок містить масло, цукор, багато яєць і тому паски добре зберігаються. Зазвичай я починаю готувати в п'ятницю.
Опис приготування:
Щоб здобні паски вийшли смачними і легкими потрібно дотримуватися правил приготування здобного тіста. Молоко не можна нагрівати вище сорока градусів, інакше дріжджі можуть загинути. Борошно при замішуванні тіста додавайте поступово, тісто має бути еластичним, але не крутим. Якщо ви Скачайте тісто в кулю і покладіть його на стіл, то тісто втратить форму. При замішуванні тіста в опару по черзі вводите всі інгредієнти і добре перемішайте на кожному етапі, а потім вже додавайте борошно. Пам'ятайте, тісто любить тепло, а не протяги. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 1-1, 3 кілограма
- Дріжджі - 50 грам (або 10 грам сухих)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 6 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 250-300 грам
- Ізюм та цукати - 300 грам
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 100 грам (глазур)
- Яйце (білок) - 2 штуки (глазур)
У підігрітому молоці розчинити дріжджі, додати 500 грам борошна, розмішати, накрити рушником і поставити в тепло на 30 хвилин.
Опара повинна збільшиться вдвічі.
Жовтки відокремити від білків і збити з цукром.
Білки з дрібкою солі збити в стійку піну.
В опару додати жовтки, перемішати, додати розм'якшене масло і перемішати, потім додати білки і борошно, що залишилося з ваніліном. Добре замісити тісто і поставити його в тепло на годину.
Тісто має бути некрутим.
Коли тісто виросте вдвічі додати до нього вимитий, обсушенний родзинки. Перемішати тісто.
Коли тісто підніметься ще раз, розкладіть його в змащені маслом форми. Тісто має зайняти половину формочки.
Коли тісто підніметься, випікайте його при 180 градусах 35-40 хвилин.
Для глазурі збийте білки з дрібкою солі, потроху додаючи цукор.
Прикрасьте здобні паски глазур'ю і посипанням.