Рецепт Здобні коржі фото

Здобні коржі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Коржі

Впевнена, що багато в дитинстві любили коржі. А коли їх пекла бабуся, то вони були найсмачніші. Звичайно, повторити таку випічку - практично неможливо. Але наблизитися до цього смаку можна!

При вирізанні коржів зверніть увагу на їх товщину. Не бажано, щоб вони були великі, це вплине на час випічки. Також відзначу, що використовуючи майонез або сметану, ви отримаєте різні за смаком коржі.

  • Кефір - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Майонез - 1, 5 Ст. Ложки (або крем)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 75 чайних ложки
  • Борошно - 400-440 грам
  • Ванілін - За смаком
здобні коржі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Підігрійте кефір.
здобні коржі - фото крок 2
У чаші змішайте кефір, цукор, сіль, розпушувач для тіста, майонез.
здобні коржі - фото крок 3
В окремій чаші змішайте 250 грам борошна з м'яким маслом і розітріть в крихту.
здобні коржі - фото крок 4
У чашу з борошном і маслом вилийте кефірну масу. Розмішайте і вилийте 0, 5 склянки гарячої води.
здобні коржі - фото крок 5
Вийде в'язке тісто. У нього всипати порціями решту борошна і замішують тісто. Воно повинно вийти м'яким і податливим.
здобні коржі - фото крок 6
Testo майже. Залиште його на 15 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
здобні коржі - фото крок 7
Після закінчення часу розкачайте пласт товщиною 1 см. Вирубкою або склянкою наріжте коржики. Використовуйте всі тісто.
здобні коржі - фото крок 8
Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом (можна змастити маслом) і поставте випікатися в гарячу духовку на 30-40 хвилин.
здобні коржі - фото крок 9
Готові коржі дістаньте з духовки.
здобні коржі - фото крок 10
Pereložite і прохолодний.
здобні коржі - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти