Здобне тісто в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви готуєте тісто в хлібопічці, то ви не тільки економите свій час, але в той же час отримуєте ідеальне по консистенції тісто, яке відмінно підійде для булочок.
Якщо у вас є таке диво техніки як хлібопічка, то ви відразу втрачаєте кількох проблем, і цей простий рецепт здобного тіста в хлібопічці - відмінне тому доказ. На його приготування ми витратимо близько 1, 5 годин, але в результаті отримаємо ідеальне по консистенції однорідне тісто. І, якщо ви вже є щасливим володарем хлібопічки або замислюєтеся про її швидку покупку, то спеціально для вас я розповім, як зробити здобне тісто в хлібопічці.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 450 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
Для початку нам необхідно підігріти молоко в мікрохвильовій печі до 40 градусів. Потім виливаємо його в контейнер хлібопічки, додаємо розтоплене масло, сіль. В окреме гуртку розбиваємо 2 яйця і так само додаємо в контейнер.
Борошно гарненько просіюємо кілька разів.
Потім засипаємо швидкодіючі дріжджі, а зверху цукор. Ставимо контейнер у хлібопічку і включаємо режим "тісто" .
Через кілька хвилин ми відкриваємо контейнер і при необхідності переміщаємо борошно зі стінок до кульки тесту.
Через 15 хвилин тісто повністю вимісити і тепер нам деякий час не можна відкривати кришку.
А через півтори години наше тісто буде повністю готовим до використання.