Заварні галушки
(покроковий рецепт з фото)
Галушки найчастіше є доповненням до курячого бульйону, але вони також можуть надати ситість іншому першої страви, наприклад, картофельному супу.
Заварні галушки готуються дуже швидко, а сир надає їм ніжність і приємний смак. Структуру галушок можна зробити щільніше, просто додайте трохи більше борошна, але не захоплюйтеся, інакше з'явиться неприємна клейкість, що зіпсує блюдо.
- Борошно - 3/4 склянки
- Вода - 120 мілілітрів (окріп)
- Яйце - 1 штука
- Сир - 30 грам (тверді сорти)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Часник свіжий - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти. Воду закип'ятіть.

Борошно просійте в глибоку чашу.

До борошна додайте тонкою цівкою окріп, не перестаючи розмішувати.

Розмішуйте до повної однорідної маси.
Залиште на час, щоб тісто охололо.
Залиште на час, щоб тісто охололо.

До остившему тесту додайте сіль, рослинна олія, яйце і подрібнений часник. Ретельно розмішайте.

В самому кінці додайте тертий на середній тертці сир. Розмішайте.

Отримана маса повинна зісковзувати з ложки.

Тепер прийшов час опускати галушки в суп.
Розмір галушок регулюйте за бажанням. Викладайте столовою ложкою, як би "капая", а можете набрати чайною ложкою тісто і опустити в киплячий суп. В такому випадку вийдуть округлі галушки.
Розмір галушок регулюйте за бажанням. Викладайте столовою ложкою, як би "капая", а можете набрати чайною ложкою тісто і опустити в киплячий суп. В такому випадку вийдуть округлі галушки.

Готуються заварні галушки в супі швидко, тому перша страва має бути вже готове. Галушки спливли, потримайте пару хвилин і зніміть з вогню.

Блюдо готово. Додайте за смаком зелень і подавайте до столу. Смачного!