Рецепт Заварні галушки фото

Заварні галушки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
На обід
Супи

Галушки найчастіше є доповненням до курячого бульйону, але вони також можуть надати ситість іншому першої страви, наприклад, картофельному супу.

Заварні галушки готуються дуже швидко, а сир надає їм ніжність і приємний смак. Структуру галушок можна зробити щільніше, просто додайте трохи більше борошна, але не захоплюйтеся, інакше з'явиться неприємна клейкість, що зіпсує блюдо.

  • Борошно - 3/4 склянки
  • Вода - 120 мілілітрів (окріп)
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 30 грам (тверді сорти)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Часник свіжий - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
заварні галушки - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Воду закип'ятіть.
заварні галушки - фото крок 2
Борошно просійте в глибоку чашу.
заварні галушки - фото крок 3
До борошна додайте тонкою цівкою окріп, не перестаючи розмішувати.
заварні галушки - фото крок 4
Розмішуйте до повної однорідної маси.
Залиште на час, щоб тісто охололо.
заварні галушки - фото крок 5
До остившему тесту додайте сіль, рослинна олія, яйце і подрібнений часник. Ретельно розмішайте.
заварні галушки - фото крок 6
В самому кінці додайте тертий на середній тертці сир. Розмішайте.
заварні галушки - фото крок 7
Отримана маса повинна зісковзувати з ложки.
заварні галушки - фото крок 8
Тепер прийшов час опускати галушки в суп.
Розмір галушок регулюйте за бажанням. Викладайте столовою ложкою, як би "капая", а можете набрати чайною ложкою тісто і опустити в киплячий суп. В такому випадку вийдуть округлі галушки.
заварні галушки - фото крок 9
Готуються заварні галушки в супі швидко, тому перша страва має бути вже готове. Галушки спливли, потримайте пару хвилин і зніміть з вогню.
заварні галушки - фото крок 10
Блюдо готово. Додайте за смаком зелень і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти