Запіканка з яблук і фініків
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати запіканку з фініків і яблук. Дуже смачний і солодкий десерт, подається в теплому вигляді. Цукор я відміряла столовими ложками, але зрізала гірки. Фініки дуже солодкі, тому підсолодити слід тільки яблучка.
Для рецепта беріть кисло-солодкі яблука, вівсяні пластівці тільки швидкого приготування. Можна покласти суміш злаків, але теж швидкого приготування, інакше верхівка десерту буде грубою і жорсткою. За бажанням можна додати мелену корицю, вона прекрасно поєднується з яблуками. Дивіться мій рецепт з фотографіями, пробуйте десерт і діліться враженнями!
- Фініки - 100 грам
- Борошно пшеничне - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - в крихту, 1 ст. L. - для змазування формочок)
- Вівсяні пластівці - 2, 5 Ст. Ложки
- Яблука - 400 грам
- Лимонний сік - За смаком (для окислення яблук)
1. Підготуйте продукти. Приступимо! Для окислення яблук можна використовувати лимонний сік з водою або лимонну кислоту з водою.
2. Змішайте борошно з вівсяними пластівцями, ложкою цукру і вершковим маслом. Масло має бути холодним, щоб вийшла розсипчаста крихта.
3. Приберіть вівсяно-вершкову суміш в холодильник.
4. Змастіть формочки холодним маслом. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини, поріжте шматочками і занурте в підкислену воду на пару секунд. Засипте цукром, перемішайте. У фініків вийняти кісточки і поріжте на половинки. З'єднайте яблука і фініки. Розподіліть по формах.
5. Зверху засипте вівсяно-вершкової крихтою. Надішліть в гарячу духовку (190 градусів) з 30 хвилин.
5. Зверху засипте вівсяно-вершкової крихтою. Надішліть в гарячу духовку (190 градусів) з 30 хвилин.
6. Запіканка з яблук і фініків готова. Остудіть її трохи і подайте теплою.
7. Приємного!