Рецепт Запіканка з кукурудзяної каші фото

Запіканка з кукурудзяної каші
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Про користь кукурудзяної крупи знають все, а ось хороших рецептів з її використанням не так і багато. Як приготувати таку запіканку з кукурудзяної каші мені розповіла моя подруга, я ділюся рецептом з вами.

Опис приготування:

Я дуже люблю саму кашу, приготовану з кукурудзяної крупи, а ось що ще з неї можна зробити я довгий час і не знала. Тому коли подружка поділилася зі мною простим рецептом запіканки з кукурудзяної каші, я шалено зраділа. Правда? вона готувала її лише з каші без будь-якої начинки, а ось я додала в свою запіканку терте яблуко і моркву, вийшло дуже смачно і соковито. Ну а ви можете робити запіканку з кукурудзяної каші в домашніх умовах з будь-якими овочами та фруктами або ж, як моя подружка, без начинки, блюдо в будь-якому випадку вийде відмінна.

  • Заголовок зернових - 100 грам
  • Вода кип'ячена - 300 мілілітрів(200 мл - для замочування, 100 мл - для варіння)
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Морква - 30-40 грам
  • Яблуко - 30 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 1
Для початку ми заливаємо кукурудзяну крупу водою (200 мл) і залишаємо її на 4 годину.
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 2
Після закінчення часу воду зливаємо і заливаємо крупу свіжою водою (100 мл), ставимо каструльку на вогонь. Варимо кашу хвилин 15 після закипання, а потім вливаємо в каструльку 100 мл молока. Доводимо кукурудзяну кашу до готовності, при необхідності можна додати в каструльку ще трохи водички. Коли каша буде готова, знімаємо її з вогню і даємо час холонути.
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 3
Поки каша вариться, ми очищаємо яблуко і моркву від шкірки і трьом їх на крупній тертці. Перемішуємо все і додаємо з моркви і яблуку трохи цукру.
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 4
Коли каша охолоне, ми розбиваємо в окрему тарілку яйце і збиваємо його до утворення піни. Половину яйця вливаємо в каструльку з кашею, додаємо ванілін, цукор і сіль за смаком, ретельно все перемішуємо.
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 5
Потім ми беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом і викладаємо у форму половину кукурудзяної каші. На кашу рівним шаром кладемо терту моркву і яблуко.
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 6
Накриваємо морквяно-яблучну начинку залишилася кашею, зроблю поливаємо її збитим яйцем (залишками).
запіканка з кукурудзяної каші - фото крок 7
Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Як тільки запіканка покриється ароматної рум'яною скоринкою, її можна діставати з духовки і подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти