Запіканка з кабачків з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший спосіб приготування цього зеленого овоча, звичайно, промінь, але я пропоную вам інший, смачніший, соковитий і низькокалорійний варіант - запіканку з кабачків з манкою. Це просто щось!
Як приготувати запіканку з кабачків з манкою, мені підказала моя подруга, вона велика любителька кабачків і знає безліч рецептів з їх використанням. І хоча я і раніше готувала різні запіканки на обід або вечерю, але ця вийшла настільки смачною, що словами і не описати. За консистенцією блюдо вийшло дуже повітряне і ніжне, напевно, завдяки додаванню манної крупи і плавленого сиру. Загалом якщо ви хочете здивувати і порадувати свою сім'ю незвичайним і дуже смачною вечерею, я рекомендую вам спробувати цей рецепт приготування запіканки з кабачків з манкою.
- Кабачок - 1 кілограм
- Сир плавлений - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Крупа манна - 3-4 Ст. Ложок
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, для початку промиємо кабачок під проточною водою і очистимо його від шкірки (якщо він уже немолодий). Очищений кабачок трьом на крупній тертці і на 10-15 хвилин відставляємо в сторону.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо його тонкими півкільцями.
Плавлений сир нарізаємо на невеликі шматочки.
Далі ми віджимаємо терті кабачки від соку і перекладаємо їх в каструлю, додаємо оливкову олію, ріпчаста цибуля і плавлений сир, ставимо каструлю на повільний вогонь.
Постійно помішуючи, нагріваємо кабачкову масу, поки сир повністю не розчиниться, потім вимикаємо вогонь і викладаємо в каструлю манку, перемішуємо все.
В окремому посуді збиваємо гарненько яйця.
Коли кабачкова маса охолоне, додаємо до неї збиті яйця, сіль і перець за смаком, ретельно все перемішуємо.
Далі беремо форму для запікання і акуратно перекладаємо в неї приготовлену основу для запіканки. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Ось така краса виходить в результаті, а як запіканка пахне, словами не передати. Приємного всім апетиту!