Запіканка з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з гарбуза - чарівне блюдо. Якщо Ви упереджено ставитеся до цього плоду, то даю гарантію, ви просто не знаєте, як її правильно приготувати. Читайте і вчіться!
Запіканка з гарбуза - дуже просте і в той же час дуже смачна страва. Готується воно близько години, але вдома у нас її дуже люблять і тому готові чекати, поки вона готується. Восени, коли молодий гарбуз в наявності, готуємо постійно, мало не через день. Дуже смачно. Сподіваюся, рецепт запіканки з гарбуза сподобається і вам. Удачі в приготуванні і приємного вам апетиту!
- Гарбуз - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Мал - 100 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - - Щепоток
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Гарбуз обробляв, дістаємо насіння, знімаємо шкуру і нарізаємо невеликими кубиками.
Приблизно такого розміру як на фото.
Шматочки гарбуза засипаємо цукром і залишаємо на 10-15 хвилин.
Мал промиваємо і ставимо варитися на хвилин 15. Як завжди, потрібно щоб води в каструлі було на 2 пальця більше, ніж рису.
Потім гарбуз з цукром перекладаємо в сковорідку і туші на середньому вогні близько 20 хвилин (до м'якості). В гарбуз додаємо іноді воду, перемішуємо і тушкуємо під кришкою.
Потім в рисову кашу додаємо вершкове масло. Масло обов'язково має повністю розтанути.
Гарбуз змішуємо з рисом.
До гарбузі з рисом додаємо яйця і все добре перемішуємо. Однак гарбуз і рис повинні бути вже остиглими! Інакше яйця згорнутися.
Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо в неї гарбузово-рисову масу і відправляємо запікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Запіканку охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!