Запіканка з бананом і грушею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна ідея для легкого вечері - спекти сирну запіканку з додаванням банана і груші. Корисне, ароматне і ніжне блюдо особливо сподобається діткам. А зусиль ви докладете при підготовці мінімум.
Найчастіше сирну запіканку готують з родзинками. А чому б не спекти її зі свіжими фруктами, які додадуть давно знайомому блюду соковитості, аромату і новизни? Я розповім вам, як приготувати запіканку з бананом і грушею, а ви уважно прочитайте рецепт та обов'язково приготуйте це блюдо своїм рідним. Вам сподобається!
- Сир - 500 грам
- Банан - 1 штука
- Груша - 1 штука (невелика)
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 2, 5-3 Ст. Ложки (залежить від ступеня вологості сиру)
- Манька - 3-4 Ст. Ложок
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Ось весь набір інгредієнтів для приготування запіканки. У мене груша велика, тому використовувала тільки половину. Банан краще брати не зовсім зрілий, але і не зелений.
Змішуємо в мисці сир зі сметаною, манкою і цукром.
Банан очистимо й наріжемо кубиками приблизно по 1 см.
Додаємо банан в сирну масу і перемішуємо. Можна додати ванільний цукор, але як на мене - аромату банана буде досить.
Очистимо грушу від серцевини і шкірки і нарізаємо на пластинки товщиною приблизно 0, 5 см. Груша не повинна бути занадто м'якою.
Форму для випічки застилає пергаментом і викладаємо сирну масу. Розрівнюємо.
І тепер вдавлюємо скибочки груші в сирну масу. Посипаємо цукровою пудрою.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'янцю. Хвилин 45 просто.
Нарізаємо теплу і дуже ніжну запіканку. Вид, яка вона в розрізі?
Подаємо запіканку з варенням, згущеним молоком або просто зі сметаною.