Запіканка без манки
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю всілякі запіканки, особливо якщо додати якихось смаколиків, наприклад: ягід, сухофруктів або горіхів. Особливо ніжною буде випічка за рецептом, як приготувати запіканку без манки.
Сирна запіканка - це смачний і корисний десерт, який можна приготувати зі свіжими або замороженими ягодами, різними фруктами (шматочками або в подрібненому вигляді). Запіканка без манки буде ніжнішою і «мокрою» або соковитою, оскільки манна крупа добре вбирає виділяється в процесі запікання рідина. Таку запіканку можна подати не тільки на десерт, але і на сніданок, також нею можна смачно і корисно перекусити.
- Сир - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Смородина - 150 грам
1. Сир перекладаю в миску і розминають виделкою, или же перетираю через сито (але це довгий і трудомісткий процес).
2. У миску до сиру вбиваю по одній штуці курячі яйця.
3. Потім додаю цукровий пісок (можна замінити його цукровою пудрою).
4. Після цукру трохи солю і всипав половину чайної ложки соди, перемішую весь вміст.
5. Додаю по одній столовій ложці пшеничного борошна. Якщо сир більш соковитий, то кількість борошна трохи збільшую, але не сильно, щоб не «забити» запіканку.
6. Використовую заморожену чорну смородину (можна свіжу або будь-які інші ягоди), і додаю ягоди, без розморожування їх попередньо.
7. Акуратно перемішую, щоб ягідки залишилися цілими.
8. Форму для запікання змащую будь-яким маслом (вершковим або рослинним), ложкою перекладаю сирну масу.
9. Відправляю запіканку в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 40 хвилин.
10. Готову запіканку трохи остуджують, а потім нарізаю шматочками і подаю до столу. Смачного!