Рецепт Запечені стегенця в соусі фото

Запечені стегенця в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Майонез
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Любителі курки зможуть по достоїнству оцінити цей рецепт: ніжна, ароматна курочка з хрусткою скоринкою, запечена в майонезну соусі з приправами, - відмінна ідея для звичайного обіду або торжества.

Опис приготування:

Відмінний варіант приготування запеченої курочки в духовці. Я додаю майонез, часник і спеції для стегенець. Можна додати ще трохи томату або кетчупу, щоб зробити смак м'яса ще більш вираженим. Курка дуже любить каррі і часник, тому я не хотіла цих прянощів. На гарнір вирішила обійтися овочевим салатом, він теж відмінно доповнює і поєднується з курочкою.

  • Курячі стегна - 2 штук
  • Майонез - 100 грам
  • Спеції - За смаком
  • Часник - За смаком
запечені стегенця в соусі - фото крок 1
1. Після запікання стегенець утворюється жирок, яким можна полити гарнір (найкраще - картопляне пюре). Розрізати стегенця чи ні, вирішуйте самі і враховуйте розмір. Маленькі розрізати не варто, інакше вони"подсушат" сильно в духовці).
запечені стегенця в соусі - фото крок 2
2. Додайте сіль, майонез, часник і спеції, після чого все ретельно перемішайте.
запечені стегенця в соусі - фото крок 3
3. Залиште курочку в цьому маринаді мінімум на 1 годину в холодильнику. Так вона краще промаринуется, буде ще м'якше і ароматні.
запечені стегенця в соусі - фото крок 4
4. Коли дістанете з холоду, ще раз все перемішайте, після чого викладіть на застелений фольгою або пергаментом деко. Надішліть в духовку на 40 хвилин.
запечені стегенця в соусі - фото крок 5
5.Запікайте до рум'яної скоринки (за готовністю стежте самі, перевіряйте проколюванням). Дайте курочку трохи"відпочити" , а самі тим часом можете приготувати гарнір.
запечені стегенця в соусі - фото крок 6
6. На гарнір я вирішила приготувати овочевий салат з майонезом, він відмінно поєднується із запеченою куркою.

Схожі рецепти