Запечені помідори з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Запечені помідори з сиром готуються тільки зі свіжих і ароматних помідорів. А їх в кінці літа - мільйон! великі, маленькі, жовті, бурі і, звичайно, червоні! Подаються з хлібом або крекерами.
Запечені помідори з сиром - смачна і ситна закуска. Влітку немає нічого кращого! Такі помідори можна подати на стіл прямо в формі, в якій помідори з сиром запікалися. Накладайте томатно-сирну суміш на грінки або свіжу чабатту і насолоджуйтеся. Страву можна подати ввечері перед вечерею або використовувати в якості гарячої закуски до келиха білого охолодженого вина. Насолоджуйтеся влітку і його смакотою!
- Помідори - 1-1, 5 кілограма
- Жовтий сир - 200 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічсекій оцет - 2 Ст. Ложки
- Базилік (пучок) - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Зубчики часнику злегка злегка притисніть ножем і очистіть від шкірки.
2. Помідори промийте, розріжте на чотири частини і виріжте плодоніжки.
3. Базилік промийте, просушіть паперовим рушником і подрібніть руками або ножицями.
4. Часник дрібно нарубати. У великій мисці перемішайте (руками) часник, помідори, базилік. Додайте до них сіль, чорний перець, оцет і оливкове масло. Ще раз все ретельно перемішайте.
5. Помідори зі спеціями викладіть в протипригарний деко, змащений оливковою олією. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
6. Сир натріть на крупній тертці (в той час, поки наші томати випікаються).
7. До готових томатів додайте сир - посипте на помідори зверху. Блюдо знову відправте в духовку на кілька хвилин. Як тільки сир розплавиться - запечені помідори з сиром готові! Подавайте з улюбленим свіжим хлібом. Смачного!