Запечені курячі крильця з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Крильця з картоплею - проста і смачна їжа для всієї родини. Мінімальний набір доступних продуктів робить обід ще більш привабливим. Дивіться рецепт!
Отже, для приготування обіду, візьміть курячі крильця і ретельно вимийте, porež'te скибочки на одну систему. Якщо на крильцях є кінцівки, їх краще прибрати. Замаринуйте крильця в соєвому соусі з часником, лимоном і перцем. Солити не потрібно ні м'ясо, ні картопля, солі в соусі досить. Великий картопля поріжте на 8 частин, дрібніший можна на 4-6 частин. Картоплю можна змастити олією перед запіканням, але це не обов'язково. Покладіть його в вогнетривку форму, зверху - крильця, маринад. Запікайте під фольгою, а останні 10-15 хвилин без неї, щоб зарум'янилося м'ясо. Перед подачею притрусіть або прикрасьте зеленню.
- Курячі крильця - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
1. Підготуйте продукти. Ретельно вимийте крильця, видаліть залишки пір'я, якщо є. Porež'te скибочки на одну систему.
2. Приготуйте маринад для крилець: з'єднайте соєвий соус, рослинна олія, лимонний сік і перець чорний мелений. Перемішайте.
3. Покладіть крильця в маринад, перемішайте. Накрийте кришкою або плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Очищену картоплю поріжте на 8 частин, солити не потрібно.
5. Змастіть форму для запікання олією, покладіть картоплю.
6. Зверху розкладіть курячі крильця, полийте маринадом.
7. Накрийте фольгою щільно форму, поставте в гарячу духовку і запікайте при 200 градусах 45 хвилин. Для 10 хвилин до кінця зніміть фольгу і зарумяньте м'ясо.
8. Запечені курячі крильця з картоплею готові. Подавайте блюдо гарячим!
9. Приємного!