Запечена куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Любіть прості в приготуванні і апетитні страви? Тоді пропоную вам на замітку відмінний варіант, як зробити запечену курячу грудку без зайвого клопоту і з мінімумом інгредієнтів.
Це досить цікавий рецепт приготування запеченої курячої грудки, який передбачає горіхову паніровці. При бажанні можна доповнити її також найрізноманітнішими спеціями, щоб зробити блюдо ще більш пікантним і ароматним.
- Курячі грудки - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Горіхи - 70-100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
1. Список необхідних інгредієнтів досить скромний, а страва виходить фантастично смачним. Спершу грудки потрібно вимити й обсушити трохи. Посолити і поперчити з усіх боків до смаку.
2. Горіхи потрібно подрібнити в пудру і з'єднати з панірувальними сухарями. Для більш насиченого кольору в рецепт приготування запеченої курячої грудки можна додати трохи каррі. Яйця вбити в мисочку і збити виделкою. Занурити акуратно грудку спочатку в яйце, а потім в паніровці.
3. Щоб скоринка була більш апетитною, можна зробити подвійну паніровці. Також в сухарі з горіхами можна всипати трохи прованських трав, наприклад. Жароміцних форму змастити невеликою кількістю рослинної олії або застелити пергаментом. Викласти грудки.
4. Надіслати форму в розігріту духовку. Щоб запечена куряча грудка в домашніх умовах була більш соковитою, можна накрити форму фольгою.
5. Приблизно через 20 хвилин блюдо вже буде готово. Така курочка відмінно підійде для легкої вечері, в поєднанні з овочами або соусом до смаку.