Ягоди полуниці в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування шикарного ласощі, де обидва компонента є хітами самі по собі, а в поєднанні здатні підкорити будь-якого.
Опис приготування:
Ще раз доведемо самі собі, що самі геніальні речі по суті дуже прості. Свіжі соковиті ягоди стиглої полуниці, трохи розтопленої шоколадної крихти, крапелька спритності кулінара, і скоро на блюді у вас з'явиться гірка шикарного частування - ягід полуниці в шоколаді.
- Полуниці - 400-500 грам
- Шоколадної крихти - 180 грам
- Білого шоколаду - 90 грам
1. Ретельно і прискіпливо відбирайте кожну ягідку для даного ласощі - найкраще підійдуть великі щільні ягоди з міцним зеленим хвостиком. Вибрані ягоди потрібно помити і акуратно обтрусити від води.
2. Відміряйте необхідну кількість кондитерської шоколадної крихти, плитку шоколаду натріть на крупній тертці.
3. Помістіть шоколад в невелику каструльку і на дуже повільному вогні розтопіть його.
4. Гарячий шоколад потрібно ретельно перемішати, щоб переконатися у відсутності грудочок.
5. Беріть кожну ягоду полуниці за зелений хвостик і занурюйте в гарячий шоколад, злегка провертаючи. Для більш естетичного вигляду залишайте кілька міліметрів ягоди у хвостика без шоколаду.
6. Готові полунички викласти на тацю з вощеного пекарської папером і дати охолонути. Тим часом в окремій мисочці потрібно розплавити білий шоколад.
7. Перевіривши однорідність гарячого білого шоколаду, набирайте його ложкою з довгою ручкою і тонкою цівкою прикрашайте збоку ягоди в шоколаді, що лежать на блюді. Для більшої зручності та більш акуратних зигзагів можете налити білий шоколад в мішечок і працювати, зрізавши з нього маленький куточок.
8. Дайте шоколаду повністю застигнути і подавайте шикарний десерт з соку або шампанського.