Ягідне желе
(покроковий рецепт з фото)
Найкраще ягідне желе готується з концентрованого соку (наприклад, з соку червоної смородини). Желе виходить не тільки дуже смачним, але і унікально корисним для зміцнення вашого імунітету.
Розповім, як приготувати ягідне желе в домашніх умовах. Як відомо,
Червона смородина містять пектин, який потрібен для желирования. Гаряче желе буде схоже на сік, процес желирования настає відразу після охолодження. З кожним днем желе буде стає все більш густим і еластичним. Хай щастить!
- Червона смородина - 800 грам
- Цукор - 800 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Видаліть гілочки зі смородини, ягоди ретельно промийте.
Перекладіть ягоди в каструлю, залийте їх холодною водою.
Кип'ятимо ягоди на середньому вогні 10 хвилин.
За допомогою марлі проціджуємо вміст каструлі.
Перемішуємо сік смородини з цукром. На середньому вогні кип'ятимо. Потім робимо вогонь мінімальним і варимо під кришкою ще 25 хвилин. Кількість желе повинно зменшиться в 3 рази.
Розливаємо желе по стерилізованим баночках і закриваємо кришками. Готово!