Рецепт Ягідне желе з желатином фото

Ягідне желе з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Малина, Желатин
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Десерти, Желе

Якщо ви втомилися від борошняної випічки і вирішили сісти на дієту, тоді рецепт приготування ягідного желе з желатином обов'язково повинен бути у вашій кулінарній книзі! дуже ніжний, легкий і смачний десерт!

Желе прекрасно поєднується як з тестом, так і з сиром. А робити його можна фруктовим або ягідним. Мені подобається желе в чистому вигляді, без прошарків тесту або сиру. Щоб приготувати ягідне желе з желатином, знадобиться свіжа або заморожена ягода (тільки заморожену варто попередньо розморозити), наприклад, малина. Ви можете готувати желе зі смородини, ожини або чорниці, пропорції цукру будуть змінюватися від ступеня кислоти ягід.

Дивіться, як приготувати ягідне желе з желатином.

  • Малина - 150 грам
  • Желатин - 5 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 1 Чайна ложка
ягідне желе з желатином - фото крок 1
Ягоду промийте, відокремте одну третину і залиште ягоди цілими (вони стануть в нагоді для прикраси).
ягідне желе з желатином - фото крок 2
Дві третини ягід подрібніть в кашку (можна зробити це виделкою або вдатися до допомоги блендера).
ягідне желе з желатином - фото крок 3
Желатинзалийте холодною водою (50 мл), розмішайте і дайте набрякнути.
ягідне желе з желатином - фото крок 4
Vskipyatite 200-250 мл води в каструльці, додайте цукор, помішуючи, варите, поки цукор не розтане.
Потім додайте набряклий желатин. Знову доведіть до кипіння. Всипте частина цілої ягоди (можете пропустити цей крок і залишити всю цілу ягоду на прикрасу). Додайте пюре з малини і варіть на середньому вогні хвилин 30, помішуючи час від часу.
ягідне желе з желатином - фото крок 5
Потім опустіть каструлю в холодну воду (щоб маса швидше охолола). Процідити через сито відсутності (щоб потім в не було кісточок). Додайте суміш лимонного соку і коньяку.
ягідне желе з желатином - фото крок 6
У готову желейну масу, поки вона ще не застигла, можете втопити цілі ягоди, так буде ефектніше. Розлийте желе за формами і відправте в холодильник застигати (наприклад, в годину). Готове ягідне желе з желатином, щоб акуратно дістати з формочок, занурте в теплу воду. Приємного чаювання!

Схожі рецепти