Рецепт Ягідне печиво із затяжної тесту фото

Ягідне печиво із затяжної тесту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Ягоди
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тісто для цього пісного печива готується на основі пюре з пасльону, що надає випічці характерний колір і м'якість. Спробуйте втілити цей кулінарний експеримент, результат обов'язково порадує!

Опис приготування:

Як заміну пасльону можна використовувати будь-які інші ягоди без кісточки в замороженому або свіжому вигляді. При приготуванні затяжного тіста зі свіжих ягід воду доводити до кипіння не потрібно, досить буде нагрівання її до температури 60-70 градусів.

  • Ягоди пасльону - 100 грам (заморожені)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 50-60 грам
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Крохмаль картопляний - 40 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 1
Підготуйте перераховані інгредієнти в необхідних кількостях. Ягоди заздалегідь розморожувати не потрібно.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 2
Воду доведіть до кипіння, залийте нею заморожені ягоди, а потім подрібніть їх за допомогою блендера в однорідне пюре.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 3
Всипте в гарячу ягідну масу цукровий пісок і влийте олію, перемішайте до розчинення цукру.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 4
В окремій мисці з'єднайте борошно, крохмаль і розпушувач. При одночасному просеивании всипте борошняну суміш в ягідну масу. Робіть це порціями, змішуючи компоненти ложкою.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 5
Коли тісто збереться в грудку, перенесіть його на робочу поверхню і добре вимісити. Враховуйте, що для остаточного замісу і подальшої роботи з тестом може знадобитися додаткова кількість борошна.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 6
Вийшло досить щільне і не липнуче до рук тісто розкачати в пласт товщиною близько сантиметра, складіть втричі і знову розкачайте. Повторіть цю процедуру 2-3 рази.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 7
На остаточному етапі знову розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм і виріжте печиво за допомогою спеціальної формочки або склянки.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 8
Проколіть вирізані печива виделкою в декількох місцях, розмістіть на присипаному борошном деку і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
ягідне печиво із затяжної тесту - фото крок 9
У процесі випікання ягідне печиво із затяжної тесту добре піднімається і набуває золотистий колір. Дайте йому охолонути і зберігайте в герметичній ємності або пакеті, щоб воно не пересихало.

Схожі рецепти