Рецепт Ячна каша в горщику фото

Ячна каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Ячмінна крупа
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, Від 3 років, Від 5 років
Гарячі страви, Каші

Рецепт приготування ячної каші в горщику - ситного і смачного гарячого блюда. Блюдо містить багато вітамінів, припаде до душі всім любителям здорового харчування. Каша, м'ясо, овочі - на обід і вечерю!

Всім відомо про користь каш. Ми звикли вважати їх тільки гарніром, Проте, самі по собі вони дуже поживні. Ячна крупа містить вітаміни А, D, рідкісний в продуктах вітамін В. До того ж, вона дуже корисна хворим на виразку шлунку, так як має обволакивающим властивістю на тканини шлунка і позитивно впливає на травлення. Для приготування ячної каші в горщику крупу слід попередньо промити (можна навіть залишити в воді на деякий час). М'ясо використовуємо яловиче (або свиняче), воно добре поєднується з кашею.

1. Своїм та чистимо овочі. Моркву натираємо на тертці, не сильно дрібно. Цибулю ріжемо кубиками. Помідори теж ріжемо кубиками, трохи більше цибулі. Бажано їх перед цим ошпарити і прибрати шкірку.

2. М'ясо миємо й нарізаємо на довгасті шматочки.

3. Тушкуємо м'ясо на сковороді в маслі хвилин 10.

4. Додаємо до м'яса цибулю, тушкуємо разом хвилини 3.

5. Потім додаємо моркву. Всі разом тушкуємо до м'якості ще 2 хвилини.

6. Відправляємо нарізані помідори теж на сковорідку до м'яса, коли вони пустять сік - викладаємо туди томатну пасту. Солі, перчимо і все добре перемішуємо. Тушкуємо ще трохи.

7. Тепер, на дно горщика викладаємо м'ясо з овочами. Зверху - 3 ложки крупи (якщо горщики порційні, або можна все готувати в одному великому казані). Поверх знову м'ясо, заливаємо окропом, щоб все було покрито водою, але не до країв. Відправляємо наші горщики в розігріту до 180 З духовку на 50 хвилин.

Готово! Даємо каші охолонути і подаємо на стіл. Простий рецепт ячної каші в горщику тепер є і у вас. Готуйте на здоров'я!


  • Ячна крупа - 12 Ст. Ложок
  • М'ясо - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 2 штуки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Всім відомо про користь каш. Ми звикли вважати їх тільки гарніром, Проте, самі по собі вони дуже поживні. Ячна крупа містить вітаміни А, D, рідкісний в продуктах вітамін В. До того ж, вона дуже корисна хворим на виразку шлунку, так як має обволакивающим властивістю на тканини шлунка і позитивно впливає на травлення. Для приготування ячної каші в горщику крупу слід попередньо промити (можна навіть залишити в воді на деякий час). М'ясо використовуємо яловиче (або свиняче), воно добре поєднується з кашею.

1. Своїм та чистимо овочі. Моркву натираємо на тертці, не сильно дрібно. Цибулю ріжемо кубиками. Помідори теж ріжемо кубиками, трохи більше цибулі. Бажано їх перед цим ошпарити і прибрати шкірку.

2. М'ясо миємо й нарізаємо на довгасті шматочки.

3. Тушкуємо м'ясо на сковороді в маслі хвилин 10.

4. Додаємо до м'яса цибулю, тушкуємо разом хвилини 3.

5. Потім додаємо моркву. Всі разом тушкуємо до м'якості ще 2 хвилини.

6. Відправляємо нарізані помідори теж на сковорідку до м'яса, коли вони пустять сік - викладаємо туди томатну пасту. Солі, перчимо і все добре перемішуємо. Тушкуємо ще трохи.

7. Тепер, на дно горщика викладаємо м'ясо з овочами. Зверху - 3 ложки крупи (якщо горщики порційні, або можна все готувати в одному великому казані). Поверх знову м'ясо, заливаємо окропом, щоб все було покрито водою, але не до країв. Відправляємо наші горщики в розігріту до 180 З духовку на 50 хвилин.

Готово! Даємо каші охолонути і подаємо на стіл. Простий рецепт ячної каші в горщику тепер є і у вас. Готуйте на здоров'я!

Схожі рецепти