Ячна каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ячної каші в горщику - ситного і смачного гарячого блюда. Блюдо містить багато вітамінів, припаде до душі всім любителям здорового харчування. Каша, м'ясо, овочі - на обід і вечерю!
Всім відомо про користь каш. Ми звикли вважати їх тільки гарніром, Проте, самі по собі вони дуже поживні. Ячна крупа містить вітаміни А, D, рідкісний в продуктах вітамін В. До того ж, вона дуже корисна хворим на виразку шлунку, так як має обволакивающим властивістю на тканини шлунка і позитивно впливає на травлення. Для приготування ячної каші в горщику крупу слід попередньо промити (можна навіть залишити в воді на деякий час). М'ясо використовуємо яловиче (або свиняче), воно добре поєднується з кашею.
1. Своїм та чистимо овочі. Моркву натираємо на тертці, не сильно дрібно. Цибулю ріжемо кубиками. Помідори теж ріжемо кубиками, трохи більше цибулі. Бажано їх перед цим ошпарити і прибрати шкірку.
2. М'ясо миємо й нарізаємо на довгасті шматочки.
3. Тушкуємо м'ясо на сковороді в маслі хвилин 10.
4. Додаємо до м'яса цибулю, тушкуємо разом хвилини 3.
5. Потім додаємо моркву. Всі разом тушкуємо до м'якості ще 2 хвилини.
6. Відправляємо нарізані помідори теж на сковорідку до м'яса, коли вони пустять сік - викладаємо туди томатну пасту. Солі, перчимо і все добре перемішуємо. Тушкуємо ще трохи.
7. Тепер, на дно горщика викладаємо м'ясо з овочами. Зверху - 3 ложки крупи (якщо горщики порційні, або можна все готувати в одному великому казані). Поверх знову м'ясо, заливаємо окропом, щоб все було покрито водою, але не до країв. Відправляємо наші горщики в розігріту до 180 З духовку на 50 хвилин.
Готово! Даємо каші охолонути і подаємо на стіл. Простий рецепт ячної каші в горщику тепер є і у вас. Готуйте на здоров'я!
- Ячна крупа - 12 Ст. Ложок
- М'ясо - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 2 штуки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Своїм та чистимо овочі. Моркву натираємо на тертці, не сильно дрібно. Цибулю ріжемо кубиками. Помідори теж ріжемо кубиками, трохи більше цибулі. Бажано їх перед цим ошпарити і прибрати шкірку.
2. М'ясо миємо й нарізаємо на довгасті шматочки.
3. Тушкуємо м'ясо на сковороді в маслі хвилин 10.
4. Додаємо до м'яса цибулю, тушкуємо разом хвилини 3.
5. Потім додаємо моркву. Всі разом тушкуємо до м'якості ще 2 хвилини.
6. Відправляємо нарізані помідори теж на сковорідку до м'яса, коли вони пустять сік - викладаємо туди томатну пасту. Солі, перчимо і все добре перемішуємо. Тушкуємо ще трохи.
7. Тепер, на дно горщика викладаємо м'ясо з овочами. Зверху - 3 ложки крупи (якщо горщики порційні, або можна все готувати в одному великому казані). Поверх знову м'ясо, заливаємо окропом, щоб все було покрито водою, але не до країв. Відправляємо наші горщики в розігріту до 180 З духовку на 50 хвилин.
Готово! Даємо каші охолонути і подаємо на стіл. Простий рецепт ячної каші в горщику тепер є і у вас. Готуйте на здоров'я!