Яблучний пиріг Юлії Міняєва
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і нескладний яблучний пиріг за рецептом Юлії Міняєва. Випічка ситна, трохи волога і дуже смачна! Спробуйте!
Приготувати яблучний пиріг Юлії Міняєва дуже просто! Рецепт настільки простий, що впорається навіть дитина! Набір інгредієнтів мінімальний, а ось результат дуже гідний. Пиріг виходить неймовірно смачний і ароматний, з хрусткою скоринкою зверху і соковитою, ніжною начинкою всередині. У мене розмір форми 18 см в діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти в 2 рази.
- Борошно - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам (заморожене)
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Яблука - 3 штуки
- Ванілін - За смаком
- Обкладинка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь заморозьте, щоб його легко можна було потім натерти на тертці.
З'єднайте борошно і манку.
Додайте натерте на тертці масло.
Перемішайте і додайте цукор, ванілін, розпушувач і корицю.
Перемішайте все ще раз.
Яблука натріть на крупній тертці, якщо шкурка жорстка, то її краще зняти. Відкиньте яблука на сито, щоб стік зайвий сік (нЕ віджимаємо).
Форму для випічки змастіть маслом. Насипте приблизно 1/2 сухої суміші.
Зверху рівномірно розподіліть частина яблук і примніть начинку виделкою або лопаткою.
Злегка присипте яблука сухою сумішшю.
Повторіть шари ще пару раз. Зверху розподіліть залишки сухої суміші.
Випікайте пиріг при 180 градусах до золотистої скоринки зверху.
Яблучний пиріг Юлії Міняєва готовий. Дайте йому трохи охолонути, а потім наріжте на порції і подавайте до столу. Смачного!