Рецепт Яблучний пиріг Юлії Міняєва фото

Яблучний пиріг Юлії Міняєва
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніжний і нескладний яблучний пиріг за рецептом Юлії Міняєва. Випічка ситна, трохи волога і дуже смачна! Спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати яблучний пиріг Юлії Міняєва дуже просто! Рецепт настільки простий, що впорається навіть дитина! Набір інгредієнтів мінімальний, а ось результат дуже гідний. Пиріг виходить неймовірно смачний і ароматний, з хрусткою скоринкою зверху і соковитою, ніжною начинкою всередині. У мене розмір форми 18 см в діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти в 2 рази.

  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Крупа манна - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам (заморожене)
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 3 штуки
  • Ванілін - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь заморозьте, щоб його легко можна було потім натерти на тертці.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 2
З'єднайте борошно і манку.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 3
Додайте натерте на тертці масло.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 4
Перемішайте і додайте цукор, ванілін, розпушувач і корицю.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 5
Перемішайте все ще раз.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 6
Яблука натріть на крупній тертці, якщо шкурка жорстка, то її краще зняти. Відкиньте яблука на сито, щоб стік зайвий сік (нЕ віджимаємо).
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 7
Форму для випічки змастіть маслом. Насипте приблизно 1/2 сухої суміші.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 8
Зверху рівномірно розподіліть частина яблук і примніть начинку виделкою або лопаткою.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 9
Злегка присипте яблука сухою сумішшю.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 10
Повторіть шари ще пару раз. Зверху розподіліть залишки сухої суміші.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 11
Випікайте пиріг при 180 градусах до золотистої скоринки зверху.
яблучний пиріг Юлії Міняєва - фото крок 12
Яблучний пиріг Юлії Міняєва готовий. Дайте йому трохи охолонути, а потім наріжте на порції і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти