Яблучні «пуфики»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яблучних «пуфів». Простий в приготуванні, легкий і дуже смачний десерт.
Яблука готуються з тестом і карамеллю в формочках. Форми ставлять в піддон з налитої водою, і хвилин на п'ятнадцять ставлять в духовку. Дуже смачно!
- Масла вершкового - 4 Ст. Ложки
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Масла вершкового - 70 грам (тісто)
- Борошно - 100 грам (тісто)
- Розпушувача - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Цукор - 50 грам (тісто)

1. В першу чергу в проточній воді гарненько промиваємо яблука. Очистити два яблука, розрізати уздовж навпіл, прибрати серединку.

2. Чотири столові ложки цукру і чотири столові ложки масла розтопити, довести до бульбашок і хвилин шість-сім, перевертаючи, обсмажити яблука. Яблука перекласти в металеву або порцеляновий посуд. Форми не треба нічим змащувати. Зверху яблука залити карамеллю (на штуку по дві столові ложки).

3. Готуємо тісто, поки яблука обсмажуються. Чотири ложки цукру розтираємо з чотирма ложками олії, кладемо сто грам борошна, половину чайної ложки розпушувача і яйце. Вимішуємо рідкуватий тісто.

4. Яблука з карамеллю заливаємо тестом і ставимо в налитий водою на два сантиметри піддон. Запікаємо в прогрітій духовці, температура повинна бути сто сімдесят градусів п'ятнадцять хвилин.

5. Готові яблучні «пуфики», допомагаючи ножичком, перевернути на тарілку. Смачного!