Рецепт Яблучні пиріжки фото

Яблучні пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування пиріжків з начинкою з яблук, лимонної цедри, кориці і мускатного горіха. У вас вийдуть маленькі яблучні пиріжки, приготовані за аналогією з яблучним пирогом.

Кількість порцій: 4-8
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
  • Холодна вода - 1/4-1/2 склянки (тісто)
  • Мука - 1 Ст. Ложка (начинка)
  • Яблуко середнє - 2 штуки (начинка)
  • Яблуко велике - 2 штуки (начинка)
  • Лимонний сік - 1 1/2 чайних ложки (начинка)
  • Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки (начинка)
  • Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки (начинка)
  • Обкладинка - 1/8 чайних ложки (начинка)
  • Запашний перець - 1 щіпка (начинка)
  • Сіль - 1/8 чайних ложки (начинка)
  • Яєчний білок - 1 штука (начинка)
яблучні пиріжки - фото крок 1
1. Приготувати тісто. Вершкове масло нарізати невеликими шматками. У кухонному комбайні змішати сухі інгредієнти протягом декількох секунд, потім додати рослинний жир і перемішати, поки суміш не буде виглядати, як мокрий пісок.
яблучні пиріжки - фото крок 2
2. Рівномірно викласти нарізане масло зверху і перемішати, поки тісто знову не стане схоже на мокрий пісок.
яблучні пиріжки - фото крок 3
3. Викласти суміш у велику миску. Додати близько 6 столових ложок холодної води і перемішати з допомогою шпателя, додавши ще води, якщо тісто занадто сухе.
Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню, намагаючись довго не замішувати.
яблучні пиріжки - фото крок 4
4. Розділити тісто навпіл, обернути кожну частину плівкою і поставити в холодильник принаймні на 2 години або на ніч.
яблучні пиріжки - фото крок 5
5. Зробити начинку. Очистити яблука від шкірки і серцевини, нарізати на шматочки. Викласти шматочки яблук в лимонний сік і дрібно терту цедру, відкласти в сторону. У середній мисці змішати борошно, цукор, спеції і сіль. Додати яблука і перемішати. Розігріти духовку до 200 градусів. Вистелити 2 дека пергаментним папером або силіконовими килимками.
яблучні пиріжки - фото крок 6
6. Дістати одну частину тесту з холодильника і розкачати в квадрат розміром 30Х30 см. Розрізати квадрат на прямокутники, близько 10 см в ширину і 15 см в довжину. Ви повинні отримати від 8 до 10 прямокутників. Викласти від 4 до 6 прямокутників (в залежності від розміру дека) на підготовлений лист. Викласти близько половини начинки поверх прямокутників. Накрити зверху прямокутниками і защипнути краю. Це можна зробити за допомогою вилки.
яблучні пиріжки - фото крок 7
7. Змастити кожен пиріг злегка збитим яєчним білком, прикрасити вирізаними з тіста яблуками при бажанні і знову змастити білком. Посипати чайною ложкою цукру кожен пиріг.
яблучні пиріжки - фото крок 8
8. Повторити з рештою тестом і начинкою. Випікати протягом 30-40 хвилин, до глибокого золотисто-коричневого кольору. Дати охолонути пару годин перед подачею.

Схожі рецепти