Яблучні пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування пиріжків з начинкою з яблук, лимонної цедри, кориці і мускатного горіха. У вас вийдуть маленькі яблучні пиріжки, приготовані за аналогією з яблучним пирогом.
Кількість порцій: 4-8
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Холодна вода - 1/4-1/2 склянки (тісто)
- Мука - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Яблуко середнє - 2 штуки (начинка)
- Яблуко велике - 2 штуки (начинка)
- Лимонний сік - 1 1/2 чайних ложки (начинка)
- Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки (начинка)
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки (начинка)
- Обкладинка - 1/8 чайних ложки (начинка)
- Запашний перець - 1 щіпка (начинка)
- Сіль - 1/8 чайних ложки (начинка)
- Яєчний білок - 1 штука (начинка)
1. Приготувати тісто. Вершкове масло нарізати невеликими шматками. У кухонному комбайні змішати сухі інгредієнти протягом декількох секунд, потім додати рослинний жир і перемішати, поки суміш не буде виглядати, як мокрий пісок.
2. Рівномірно викласти нарізане масло зверху і перемішати, поки тісто знову не стане схоже на мокрий пісок.
3. Викласти суміш у велику миску. Додати близько 6 столових ложок холодної води і перемішати з допомогою шпателя, додавши ще води, якщо тісто занадто сухе.
Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню, намагаючись довго не замішувати.
Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню, намагаючись довго не замішувати.
4. Розділити тісто навпіл, обернути кожну частину плівкою і поставити в холодильник принаймні на 2 години або на ніч.
5. Зробити начинку. Очистити яблука від шкірки і серцевини, нарізати на шматочки. Викласти шматочки яблук в лимонний сік і дрібно терту цедру, відкласти в сторону. У середній мисці змішати борошно, цукор, спеції і сіль. Додати яблука і перемішати. Розігріти духовку до 200 градусів. Вистелити 2 дека пергаментним папером або силіконовими килимками.
6. Дістати одну частину тесту з холодильника і розкачати в квадрат розміром 30Х30 см. Розрізати квадрат на прямокутники, близько 10 см в ширину і 15 см в довжину. Ви повинні отримати від 8 до 10 прямокутників. Викласти від 4 до 6 прямокутників (в залежності від розміру дека) на підготовлений лист. Викласти близько половини начинки поверх прямокутників. Накрити зверху прямокутниками і защипнути краю. Це можна зробити за допомогою вилки.
7. Змастити кожен пиріг злегка збитим яєчним білком, прикрасити вирізаними з тіста яблуками при бажанні і знову змастити білком. Посипати чайною ложкою цукру кожен пиріг.
8. Повторити з рештою тестом і начинкою. Випікати протягом 30-40 хвилин, до глибокого золотисто-коричневого кольору. Дати охолонути пару годин перед подачею.