Вишневий пиріг з кремом
(покроковий рецепт з фото)
З усіх ягід, мабуть, я найбільше люблю вишню за її кислинку. Вона добре звучить у багатьох рецептах і дає неповторний аромат. Ось і зараз я розповім, як приготувати вишневий пиріг з кремом.
Така випічка робиться недовго, що я, в принципі, не так вже вона і складна у виконанні. Білковий крем просто дивовижно буде виглядати в цій страві. Десерт можна подавати на святковий стіл, адже пиріг буде до смаку не гірше будь-якого торта! думаю, що особливо сподобається він дітям, однак і дорослі навряд чи втримаються, щоб не спробувати шматочок ...:)
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Кефір - 500 мілілітрів
- Вишня - 250 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Какао - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 15 грам
Для початку приготуйте тісто. Цукор змішайте з жовтками. Влийте кефір, потім всипте какао, борошно і розпушувач, потім додайте вершкове і рослинне масло. Все добре перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї тісто. З вишні дістаньте кісточки. Покладіть ягоди рівномірно по формі. Випікайте пиріг 25 хвилин.
Поки випічка готується, зробіть крем. Білки збийте з цукровою пудрою і соком лимона до стійкої піни. Потім приберіть крем в холодильник.
Готовий пиріг дістаньте з форми, коли він охолоне, і покрийте його кремом. Прикрасьте блюдо кількома ягідками і подавайте його до чаю.