Вишневий пиріг з газети «Нью-Йорк Таймс»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.
Спочатку я думала: "Звичайне бісквітне тісто, сливи і корична скоринка. Що ж так привернуло увагу американських господинь до цього пирога, що вони цілих 12 років просили редактора New York Times рецепт?
Опис приготування:
У розпал сезону злив кількість прохань опублікувати цей рецепт зашкалювало, в результаті терпіння редактора лопнуло і він оголосив, що друкує рецепт в останній раз. А домогосподаркам доведеться його заламинировать на"пам'ять"
Обов'язково приготуйте цей пиріг, і ви пізнаєте його секрет!
Рецепт, як приготувати сливовий пиріг з газети"New york times" , настільки простий і швидкий, що ви будете приємно здивовані. Щоб замісити тісто і викласти сливи, вам знадобиться максимум 10 хвилин, з іншим впорається духовка.
Ніжне тісто, приємна кислинка слив з хрусткою коричної скоринкою…ох, ще б шматочок! А як смачно з кулькою морозива!
- Борошно - 1 Склянка (склянка - 200мл.)
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Слива - 12 штук
- Коричний цукор - 2 Ст. Ложки (обкладинка - 1середня лінія; цукор - 2ст.Л.)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром (в змішувачі допомоги).
По одному додайте в олійно-цукрову масу яйця, збийте все знову.
Додайте борошно і розпушувач, тепер замішуємо тісто ложкою. Воно виходить повітряним, густим.
Силіконову форму (у мене - діаметром 22см.) змастіть злегка рослинним маслом, викладіть в неї тісто, розрівняйте його лопаткою. При використанні металевої форми, змастіть її вершковим маслом і присипте борошном.
Зливи розріжте на половинки і викладіть на тісто, НЕ вдавлюючи їх всередину. Зверху присипте коричн цукром.
Випікайте в розігрітій духовці близько 35-40 хвилин до хрусткої скоринки. Трохи остудіть - і подавайте до столу. Приємного чаювання!