Рецепт Вишневе печиво фото

Вишневе печиво
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Буває, хочеться зробити щось своїми руками. Набридли ці магазинні солодощі без душі. Так чому б не побалувати себе і близьких домашньою випічкою? Давайте дізнаємося, як приготувати вишневе печиво.

Опис приготування:

Вишневе печиво можна готувати безліччю способів. Я розповіла один з них - самий, на мій погляд, простий. Взагалі то, що ми готували, більше схоже на пиріг з вишнею. Але, розділивши його на квадратики, у нас вийшло апетитне печиво!

  • Борошно - 300 грам (вищий сорт)
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам (або цукрова пудра)
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 1 штука
  • Цедра апельсина - 1 щіпка (або лимон)
  • Вишня заморожена - 400 грам
вишневе печиво - фото крок 1
Для початку розтираємо масло з просіяного борошном, цукром і ваніліном. Додаємо яйця і розпушувач. В кінці кладемо цедру. Відкладаємо невелику частину борошняної крихти на потім. З основної частини вимішуємо тісто.
вишневе печиво - фото крок 2
Кулька з тіста загортаємо в плівку, борошняну крихту накриваємо і ставимо все в холодильник хвилин на 40. А поки дістаємо вишню з морозилки. Нам потрібно випарувати з ягід зайву рідину. Для цього просто прогрійте ягоди на сковорідці з цукром. Можна взяти просто вишневий джем. Тоді дій буде менше.
вишневе печиво - фото крок 3
Дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його за формою, в якій воно буде випікатися. Проколюємо вилочкою, щоб виходило повітря.
вишневе печиво - фото крок 4
Проціджену вишню викладаємо на тісто. Присипаємо зверху залишилася крихтою з тіста. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
вишневе печиво - фото крок 5
Дістаємо наш лист з єдиним шматком печива. Розрізаємо випічку на квадратики. Зверху можна присипати цукровою пудрою або корицею. Печиво до чаю готове!

Схожі рецепти