Вишневе печиво
(покроковий рецепт з фото)
Буває, хочеться зробити щось своїми руками. Набридли ці магазинні солодощі без душі. Так чому б не побалувати себе і близьких домашньою випічкою? Давайте дізнаємося, як приготувати вишневе печиво.
Вишневе печиво можна готувати безліччю способів. Я розповіла один з них - самий, на мій погляд, простий. Взагалі то, що ми готували, більше схоже на пиріг з вишнею. Але, розділивши його на квадратики, у нас вийшло апетитне печиво!
- Борошно - 300 грам (вищий сорт)
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам (або цукрова пудра)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 штука
- Цедра апельсина - 1 щіпка (або лимон)
- Вишня заморожена - 400 грам
Для початку розтираємо масло з просіяного борошном, цукром і ваніліном. Додаємо яйця і розпушувач. В кінці кладемо цедру. Відкладаємо невелику частину борошняної крихти на потім. З основної частини вимішуємо тісто.
Кулька з тіста загортаємо в плівку, борошняну крихту накриваємо і ставимо все в холодильник хвилин на 40. А поки дістаємо вишню з морозилки. Нам потрібно випарувати з ягід зайву рідину. Для цього просто прогрійте ягоди на сковорідці з цукром. Можна взяти просто вишневий джем. Тоді дій буде менше.
Дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його за формою, в якій воно буде випікатися. Проколюємо вилочкою, щоб виходило повітря.
Проціджену вишню викладаємо на тісто. Присипаємо зверху залишилася крихтою з тіста. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Дістаємо наш лист з єдиним шматком печива. Розрізаємо випічку на квадратики. Зверху можна присипати цукровою пудрою або корицею. Печиво до чаю готове!