Випічка з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Стиглі вишні вже можна купити на ринку. Прийшов час використовувати їх не тільки для компоту або для варення, а зробити з їх допомогою смачний десерт. Розповім, як приготувати випічку з вишнею.
Замість вишень можна використовувати полуницю, малину, ожину. Пиріг можна прикрасити шоколадом, цукровою пудрою або молочною глазур'ю. Остудіть його після випікання, а потім розріжте на шматочки. Пиріг в міру солодкий, з невеликою і приємною кислинкою. Як на мене, так це дуже смачний з багатьох десертів з використанням вишень.
- Вершкове масло - 230 грам
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 4 штуки
- Екстракт ванілі - 1, 5 чайних ложки
- Екстракт мигдалю - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Вишні - 600 грам
- Цукрова пудра - 600 грам
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
1
У миску викладіть вершкове масло, додайте цукор і щіпку солі. Збийте суміш до утворення пухнастої маси.
2
Вбийте по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного. Введіть ванільний екстракт (1 чайну ложку) і мигдальний екстракт.
3
Потроху додайте борошно і замісіть тісто. Розділити тісто 2 частини (велика і маленька).
4
Більшу частину викладіть у форму для запікання, сформуйте пласт.
5
Вимийте вишні і видаліть кісточки, розподіліть їх поверх тесту, тісто розділіть на маленькі шматочки і викладіть поверх вишень.
6
Надішліть форму в духовку і запікайте 30-35 хвилин при 175-180 градусах. Готовий пиріг остудіть.
7
Змішайте цукрову пудру з молоком і залишилися ванільним екстрактом, збийте до однорідної маси.
8
Полийте приготовленої глазур'ю остиглий пиріг, а потім подавайте до столу.