Рецепт Випічка з вишнею фото

Випічка з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Стиглі вишні вже можна купити на ринку. Прийшов час використовувати їх не тільки для компоту або для варення, а зробити з їх допомогою смачний десерт. Розповім, як приготувати випічку з вишнею.

Замість вишень можна використовувати полуницю, малину, ожину. Пиріг можна прикрасити шоколадом, цукровою пудрою або молочною глазур'ю. Остудіть його після випікання, а потім розріжте на шматочки. Пиріг в міру солодкий, з невеликою і приємною кислинкою. Як на мене, так це дуже смачний з багатьох десертів з використанням вишень.

  • Вершкове масло - 230 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 4 штуки
  • Екстракт ванілі - 1, 5 чайних ложки
  • Екстракт мигдалю - 1/4 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Вишні - 600 грам
  • Цукрова пудра - 600 грам
  • Молоко - 2-3 Ст. Ложок
1
У миску викладіть вершкове масло, додайте цукор і щіпку солі. Збийте суміш до утворення пухнастої маси.
2
Вбийте по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного. Введіть ванільний екстракт (1 чайну ложку) і мигдальний екстракт.
3
Потроху додайте борошно і замісіть тісто. Розділити тісто 2 частини (велика і маленька).
4
Більшу частину викладіть у форму для запікання, сформуйте пласт.
5
Вимийте вишні і видаліть кісточки, розподіліть їх поверх тесту, тісто розділіть на маленькі шматочки і викладіть поверх вишень.
6
Надішліть форму в духовку і запікайте 30-35 хвилин при 175-180 градусах. Готовий пиріг остудіть.
7
Змішайте цукрову пудру з молоком і залишилися ванільним екстрактом, збийте до однорідної маси.
8
Полийте приготовленої глазур'ю остиглий пиріг, а потім подавайте до столу.

Схожі рецепти