Випічка з толокна
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне домашнє вівсяне печиво в сто раз краще покупного! Спробуйте приготувати самі смачне, корисне печиво з легкою ноткою імбиру з толокна, вам обов'язково сподобається, це я обіцяю!
З толокна можна робити практичні будь-яку випічку і різні страви. Тісто виходить м'яким і еластичним, зі своєрідним присмаком. Навіть млинці або оладки можете на толокно готувати. Для випікання толокна знадобиться також взяти трохи вівсяних пластівців, які додадуть більше виражений вівсяний присмак. До речі, настійно рекомендую додати імбир і інші спеції в тісто.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Толокно вівсяне - 1 Склянка
- Вівсяні пластівці - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Манна крупа - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Імбир тертий - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 штука
- Спеції та приправи - За смаком
Змішайте спочатку всі сухі інгредієнти, якщо вівсяні пластівці занадто великі, подрібніть їх у блендері, додайте ванілін за смаком, а також спеції: кардамон, корицю, мускатний горіх. Якщо хочете, подрібніть парочку зірочок гвоздики і теж додайте їх в суміш.
Потім вбийте яйце, а також влийте масло і замісити тісто.
Натріть в нього цедру лимона і додайте тертий імбир, перемішайте. Виходить пісочне тісто, яке краще замішувати руками.
Потім вбийте яйце, а також влийте масло і замісити тісто.
Натріть в нього цедру лимона і додайте тертий імбир, перемішайте. Виходить пісочне тісто, яке краще замішувати руками.
Щоб тісто не розпадалося в крихту, додайте сметану і знову перемішайте, виходить більш гладке тісто, яке вже можна розгортати.
Розкачайте тісто і виріжте з нього за допомогою формочок фігурне печиво.
Деко застеліть пекарської папером і ще трохи змастіть маслом рослинним.
Викладіть печиво і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Викладіть печиво і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Готове печиво посипте цукровою пудрою - і можете подавати до чаю або кави. Добре воно як в теплом, так і охолодженому вигляді. Смачного!