Випічка з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
У мене в запасах є заморожені ягоди. Цього разу вирішив їх використовувати для смачного десерту до чаю. Поділюся результатами моїх праць, що втілилися в рецепті, як приготувати випічку з чорницею.
Це печиво або тістечко з задоволенням з'їли з чашкою ароматного чаю. Замість замороженої чорниці можна використовувати свіжу, якщо готуєте в сезон. Готову випічку за бажанням прикрасьте цукровою пудрою або зробіть глазур. Можна надати їй будь-яку форму (вручну або за допомогою спеціальної насадки).
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Чорниця заморожена - 0, 5 склянки
1. Натріть лимонну цедру, змішайте її з борошном і розпушувачем.
2. В іншій мисці з'єднайте молоко і курячі яйця.
3. Наріжте вершкове масло шматочками і викладіть в борошняну суміш.
4. Розітріть масло з борошном в крихту.
5. Додайте заморожені ягоди чорниці в молоко з яйцями і акуратно перемішайте.
6. Влийте «мокрі» інгредієнти в миску до розтертого маслу з борошном, перемішайте за допомогою вилки, постарайтеся не розчавити ягоди.
7. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, воно буде вологе і пухке, сформуйте з нього корж.
8. Розріжте тісто на 6-8 частин, в залежності від розміру бажаної випічки.
9. Перекладіть тісто на деко з пергаментом.
10. Випікайте при 220 градусах близько 12-15 хвилин.
11. Перекладіть випічку на решітку для охолодження, а в мисці змішайте лимонний сік і цукрову пудру.
12. Полийте приготовленої глазур'ю випічку і насолоджуйтеся нею.