Випічка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Смачні і прості булочки виходять завдяки рецептом, як приготувати випічку на кефірі. Їх можна зробити з начинкою або без, з глазур'ю або з корицею, а також можна просочити солодким сиропом.
Ви можете використовувати покупної кефір або зробити його самостійно. Тісто універсальне, тому крім булочок можна використовувати його для випічки пирогів. До столу булочки подають вже остиглими. Якщо хочете красиву скориночку, то змастіть булочки вершковим маслом, як тільки дістали з духовки.
- Борошно - 6 склянок
- Яйця - 4 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
1
У миску налийте теплу воду, розмішайте в ній дріжджі і 1 столову ложку цукру, залиште на п'ятнадцять хвилин.
2
Додайте до дріжджів кефір, яйця і цукор, що залишився, щіпку солі і розтоплене вершкове масло.
3
Просійте борошно і порційно додавайте її, замісіть тісто протягом 10-12 хвилин, потім накрийте рушником і залиште на 2-4 годину.
4
Викладіть тісто на стіл і обомніте його руками з додаванням невеликої кількості борошна.
5
Накрийте тісто рушником і залиште на 1 час, потім розділіть його на кілька частин (за розміром булочок).
6
Викладіть булочки в змащену маслом форму і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-35 хвилин.
7
Готові булочки дістаньте з духовки і змастіть вершковим маслом, залиште до охолодження і розділіть, а потім вже подавайте до столу.