Вино з старого варення
(покроковий рецепт з фото)
Нез'їденим вчасно консервація необов'язково повинна йти в сміття. Пропоную вам простий рецепт вина з старого варення. Це абсолютно нескладно, а смак домашнього вина складно описати словами.
1. Процес, звичайно, тривалий, але насправді досить простий. Спершу потрібно підготувати необхідну тару - в даному випадку достатньо банки на 3 L. Її потрібно як слід вимити, простерилізувати і обсушити.
2. Перекласти в банку варення і залити водою.
3. Щоб почати процес бродіння, в рецепт приготування вина з старого варення використовується родзинки. Прямо сухим його потрібно відправити в банку.
4. Тепер перший етап - близько 10 днів банку повинна стояти, накрита поліетиленовою кришкою, в темному місці, захищеному від сонячних променів.
5. Потім скласти чисту марлю і кілька шарів і процідити вино, щоб прибрати непотрібний осад.
6. Банку знову потрібно вимити, простерилізувати і дати їй обсохнути. Вилити процеженное вино.
7. Використовувати в цей простий рецепт вина з старого варення можна звичайнісіньку медичну рукавичку, попередньо зробивши в ній маленький прокол голочкою.
8. Зверху банки надіти рукавичку і перетягнути у горлечка гумкою. Стояти в такому вигляді вино повинне не менше 35-38 днів. Рукавичка повинна повністю луснути.
9. На цьому вже етапі вино зі старого варення в домашніх умовах має бути прозорим. Його слід перелити в пляшку або чисту банку, намагаючись залишити осад у попередній банку.
10. На останньому етапі вистоятися вино повинно не менше 2.5 місяців. Обов'язково в темній місці. Після цього можна знімати пробу. Таке вино можна зберігати і довше.
- Варення - 1 літр
- Вода - 1.5 L
- Ізюм - 100 грам
2. Перекласти в банку варення і залити водою.
3. Щоб почати процес бродіння, в рецепт приготування вина з старого варення використовується родзинки. Прямо сухим його потрібно відправити в банку.
4. Тепер перший етап - близько 10 днів банку повинна стояти, накрита поліетиленовою кришкою, в темному місці, захищеному від сонячних променів.
5. Потім скласти чисту марлю і кілька шарів і процідити вино, щоб прибрати непотрібний осад.
6. Банку знову потрібно вимити, простерилізувати і дати їй обсохнути. Вилити процеженное вино.
7. Використовувати в цей простий рецепт вина з старого варення можна звичайнісіньку медичну рукавичку, попередньо зробивши в ній маленький прокол голочкою.
8. Зверху банки надіти рукавичку і перетягнути у горлечка гумкою. Стояти в такому вигляді вино повинне не менше 35-38 днів. Рукавичка повинна повністю луснути.
9. На цьому вже етапі вино зі старого варення в домашніх умовах має бути прозорим. Його слід перелити в пляшку або чисту банку, намагаючись залишити осад у попередній банку.
10. На останньому етапі вистоятися вино повинно не менше 2.5 місяців. Обов'язково в темній місці. Після цього можна знімати пробу. Таке вино можна зберігати і довше.