Рецепт Виборзький булочки фото

Виборзький булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Випічка, Булочки

Виборзький булочки з повидлом готуються зі здобного тіста. Приготувати його в домашніх умовах не складе труднощів. Спробуйте!

Раніше такі булочки продавалися в кожній булочній. А зараз їх практично немає. Давайте приготовим, добре забуті булочки, будинки? Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 500 грам(30 грам - в штрейзель, 470 грам - в тісто)
  • Молоко - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Дріжджі сухі - 5 грам (швидкорозчинні)
  • Цукор - 100 грам(30 грам - в штрейзель, 70 грам - в тісто)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам(30 грам - в штрейзель, 70 грам - в тісто)
  • Ванілін - 1 Щепоток
  • Джем - 100 грам
виборзький булочки - фото крок 1
Для приготування опари розчинити дріжджі в теплому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти для бродіння на 1 час.
виборзький булочки - фото крок 2
Потім додайте в тісто яйця, розтоплене вершкове масло і сіль. Додавайте борошно і замішують тісто. Дайте тісту підійти в теплі, потім його обомніте. Дайте ще раз підійти.
виборзький булочки - фото крок 3
Поки тісто підходить, приготуйте штрейзель. Для цього змішайте руками м'яке вершкове масло, цукор і борошно. Повинна вийти ось така крихта. При необхідності підсипати ще трохи борошна.
виборзький булочки - фото крок 4
Готове тісто розділити на шматочки приблизно по 70 грам.
виборзький булочки - фото крок 5
Розтопіть трохи вершкового масла. Умочіть кожну булочку в масло, потім в штрейзель.
виборзький булочки - фото крок 6
Викладіть на деко для випічки.
виборзький булочки - фото крок 7
У центрі зробіть поглиблення і додайте трохи джему. Поставте булочки в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15-20 хвилин.
виборзький булочки - фото крок 8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти