Виборзький булочки
(покроковий рецепт з фото)
Виборзький булочки з повидлом готуються зі здобного тіста. Приготувати його в домашніх умовах не складе труднощів. Спробуйте!
Раніше такі булочки продавалися в кожній булочній. А зараз їх практично немає. Давайте приготовим, добре забуті булочки, будинки? Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 500 грам(30 грам - в штрейзель, 470 грам - в тісто)
- Молоко - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі сухі - 5 грам (швидкорозчинні)
- Цукор - 100 грам(30 грам - в штрейзель, 70 грам - в тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам(30 грам - в штрейзель, 70 грам - в тісто)
- Ванілін - 1 Щепоток
- Джем - 100 грам

Для приготування опари розчинити дріжджі в теплому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти для бродіння на 1 час.

Потім додайте в тісто яйця, розтоплене вершкове масло і сіль. Додавайте борошно і замішують тісто. Дайте тісту підійти в теплі, потім його обомніте. Дайте ще раз підійти.

Поки тісто підходить, приготуйте штрейзель. Для цього змішайте руками м'яке вершкове масло, цукор і борошно. Повинна вийти ось така крихта. При необхідності підсипати ще трохи борошна.

Готове тісто розділити на шматочки приблизно по 70 грам.

Розтопіть трохи вершкового масла. Умочіть кожну булочку в масло, потім в штрейзель.

Викладіть на деко для випічки.

У центрі зробіть поглиблення і додайте трохи джему. Поставте булочки в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15-20 хвилин.

Приємного чаювання!