Вертута
(покроковий рецепт з фото)
Смачний молдавський пиріг під назвою вертута став бажаним гостем на моєму столі не так давно. Проте домочадці і гості часто просять його приготувати і з задоволенням наминали за обидві щоки.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати вертуту з сиром. Ця закуска несолодка. Такий пиріг бажано подавати до столу гарячим. Хоча в холодному вигляді він теж дуже смачний. Ароматна зелень надає чудовий колір і запах готового пирога. Такий пиріг буде доречний і на святковому, і на повсякденному столі.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сир - 500 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1
У глибоку миску просійте борошно. Vbeyte 2 яйця.
2
У склянці теплої води розведіть 4 ст.Л рослинного масла. Додайте в тісто. Додати сіль.
3
Добре розмішайте.
4
Накрийте тісто серветкою на 30 хвилин.
5
Приготуйте начинку. Сир з'єднайте з яйцями і посоліть. Добре розітріть.
6
Зелень дрібно наріжте. Додайте в сир сметану і зелень.
7
Розділити тісто 5 шматочків.
8
Змастіть стіл рослинним маслом. Кожен з шматочків тіста розкачайте дуже тонко, поверхню змастіть вершковим маслом.
9
Розподіліть начинку по всій поверхні. Скачайте рулет і зробіть джгут.
10
Виконайте те ж саме з усіма кульками. І сформуйте ці джгути на зразок равлики.
11
Яєчні жовтки змішайте з ст.Л. Води і змастіть вертути.
12
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 35 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
13
Смачного!