Вертута з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Вертута - це популярний в молдавській кухні рулет з витяжного тіста. Тісто розкочується дуже тонко, покривається начинкою і згортається в рулет. Дана випічка може бути як з солоної, так і з солодкою начинкою.
Пропоную приготувати вертуту з вишнею. Влітку найкраще брати свіжу вишню, а взимку можна спекти вертуту із замороженою ягодою, в будь-якому випадку вийде дуже смачно! Дуже важливо, щоб вийшла дійсно смачна і ніжна вертута - якомога тонше розкачати тісто. Готову вертуту можна запекти у вигляді рулету або згорнути її равликом. Рецепт насправді простий, працювати з тестом легко, дуже рекомендую вам освоїти цю чудову випічку!
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 160 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (розтоплене)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 280 грам
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Вишня - 500 грам
- Цукор - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У глибокій мисці з'єднайте молоко, один яєчний жовток і 1 ст.Л. Розтопленого і охолодженого вершкового масла.
3. Збийте.
4. Додайте борошно, щіпку солі і 0, 5 ç.l. Цукру.
5. Замісити м'яке і еластичне тісто.
6. Вишню промийте, обсушити і наріжте половинками, видаливши кісточки.
7. Злегка присипте стіл борошном і розкачайте тісто в дуже тонкий і прозорий пласт, можна злегка потягнути його руками. На розкачане тісто викладіть рівномірно начинку, відступивши трохи від одного краю. Посипте ягоди крохмалем і цукром.
8. Поверніть тугий рулет. Потім перекручуючи його злегка по спіралі, скрутіть равликом.
9. Перекладіть вертуту на деко, застелене пергаментом і змастіть яєчним жовтком.
10 випікайте при 180 градусах близько години. Потім дістаньте і змастіть ще гарячу випічку з усіх боків вершковим маслом, посипте рясно цукром.
11. Вертута з вишнею готова.
12. Смачного!