Рецепт Вертута з вишнею фото

Вертута з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , Літні , На сніданок , Десерт
Випічка , Солодке , Вертута
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 45 хв.

Вертута - це популярний в молдавській кухні рулет з витяжного тіста. Тісто розкочується дуже тонко, покривається начинкою і згортається в рулет. Дана випічка може бути як з солоної, так і з солодкою начинкою.

Опис приготування:

Пропоную приготувати вертуту з вишнею. Влітку найкраще брати свіжу вишню, а взимку можна спекти вертуту із замороженою ягодою, в будь-якому випадку вийде дуже смачно! Дуже важливо, щоб вийшла дійсно смачна і ніжна вертута - якомога тонше розкачати тісто. Готову вертуту можна запекти у вигляді рулету або згорнути її равликом. Рецепт насправді простий, працювати з тестом легко, дуже рекомендую вам освоїти цю чудову випічку!

  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 160 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (розтоплене)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 280 грам
  • Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вишня - 500 грам
  • Цукор - За смаком
вертута з вишнею - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
вертута з вишнею - фото крок 2
2. У глибокій мисці з'єднайте молоко, один яєчний жовток і 1 ст.Л. Розтопленого і охолодженого вершкового масла.
вертута з вишнею - фото крок 3
3. Збийте.
вертута з вишнею - фото крок 4
4. Додайте борошно, щіпку солі і 0, 5 ç.l. Цукру.
вертута з вишнею - фото крок 5
5. Замісити м'яке і еластичне тісто.
вертута з вишнею - фото крок 6
6. Вишню промийте, обсушити і наріжте половинками, видаливши кісточки.
вертута з вишнею - фото крок 7
7. Злегка присипте стіл борошном і розкачайте тісто в дуже тонкий і прозорий пласт, можна злегка потягнути його руками. На розкачане тісто викладіть рівномірно начинку, відступивши трохи від одного краю. Посипте ягоди крохмалем і цукром.
вертута з вишнею - фото крок 8
8. Поверніть тугий рулет. Потім перекручуючи його злегка по спіралі, скрутіть равликом.
вертута з вишнею - фото крок 9
9. Перекладіть вертуту на деко, застелене пергаментом і змастіть яєчним жовтком.
вертута з вишнею - фото крок 10
10 випікайте при 180 градусах близько години. Потім дістаньте і змастіть ще гарячу випічку з усіх боків вершковим маслом, посипте рясно цукром.
вертута з вишнею - фото крок 11
11. Вертута з вишнею готова.
вертута з вишнею - фото крок 12
12. Смачного!

Схожі рецепти