Вершкові ковбаски
(покроковий рецепт з фото)
Всі чули про шоколадних ковбасках, які були так популярні в СРСР, улюблені ласощі всіх школярів тієї епохи. Сьогодні я розповім, як приготувати вершкові ковбаски, які ще смачніше!
Раніше мені не доводилося працювати з такою помадкою, тому дуже бентежила консистенція. В перший раз, коли робив такі ковбаски, мені здалося, що маса виглядає дивно і, відверто сказати, хотілося все кинути, але звичка доводити все до кінця перемогла. В результаті у мене вийшли дуже смачні солодкі ковбаски. Настільки точні пропорції вказані, тому що рецепт Гостовский.
- Цукор - 611 грам
- Потоку - 35 грам
- Молоко - 611 мілілітр
- Вершкове масло - 128 грам
- Волоський горіх - 155 грам
1. Варю вершкову помадку: на плиту ставлю алюмінієву каструлю, вливаю в неї молоко і цукор, включаю середній вогонь.
2. Після закипання маси зменшуємо вогонь до мінімуму. Варю, обов'язково знімаючи піну. Варю масу на слабкому вогні 135 хвилин, весь час вимірюю температуру помадки, а також помішують, інакше вона "втече" .
3. Патоку підігрівають за 15 хвилин до закінчення процесу варіння (тобто. З 120 хвилині).
4. Збільшую вогонь, доводжу вміст каструлі до 105 градусів, після цього вливаю теплу патоку.
5. Помадка відразу ж змінює свій колір, набуває карамельний відтінок, а після цього стає насиченого коричневого кольору.
6. Коли температура буде на рівні 120 градусів, знімаю каструлю з вогню і переливаю уварену масу в керамічну чашу, а ту розміщую в миску з холодною водою. Остуджують таким способом масу близько 60 хвилин, періодично злегка перемішую масу.
7. Вимірюю температуру. Коли на градуснику буде 30-40 градусів, додаю вершкове масло, збиваю масу міксером (2-3 хвилини), а після цього кладу подрібнені волоські горіхи і перемішую.
8. Викладаю масу на пергамент, а потім розподіляю її по формах (у мене вони ось такі), відправляю їх в холодильник.
9. Остуджують ковбаски кілька годин (можна залишити і на ніч). Виходять шикарні вершкові ковбаски, які відмінно підходять до чашечки кави.