Вегетаріанський суп з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля - це один з недооцінених продуктів, як мені здається. З неї можна приготувати першу, друга страва, гарнір, закуску і салат. Спробуйте рецепт, як приготувати вегетаріанський суп з квасолі.
Рекомендую наситити цей суп смаком, тому використовуйте різні її види. Можна купити упаковку з різними видами або змішати кілька самостійно. Обов'язково замочіть квасолю на ніч у холодній воді, тоді вона швидко розвариться, вам не доведеться возитися з приготуванням кілька годин. Суп можете подавати відразу, а також зберігати в холодильнику.
- Квасоля - 450 грам (суміш)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 4 штуки
- Стебло селери - 3 штуки
- Вода - 6 склянок
- Помідори - 400 грам
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
- Яблучний оцет - 2 чайних ложки
1. У велику каструлю викладіть квасоля, залийте її водою і залиште на ніч.
2. Очистіть цибулю і часник. Наріжте цибулю кубиками, измельчитечасник. У каструлі розігрійте олію, викладіть цибулю і часник, обсмажуйте до м'якості.
3. Наріжте невеликими шматочками моркву і селеру. Викладіть овочі в сковороду до цибулі і часнику, обсмажуйте близько 4-5 хвилин.
4. Раніше замочену квасолю промийте і викладіть в каструлю.
5. Залийте квасолю водою і відправте каструлю на вогонь.
6. Доведіть все до кипіння і варіть на слабкому вогні 90 хвилин.
7. Очистіть помідори від шкірки і наріжте їх дрібно (або використовуйте консервовані), додайте помідори і всі спеції в каструлю.
8. Варіть суп ще близько 20 хвилин.
9. В самому кінці додайте оцет і за смаком сіль, прикрасьте суп зеленню.
10. Готовий супчик подавайте відразу або остудіть і зберігайте в холодильнику 1-2 дня.