Рецепт Вегетаріанський шоколадний торт фото

Вегетаріанський шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Тим, хто не вживає продукти тваринного походження, хочу розповісти, як приготувати вегетаріанський шоколадний торт. Коржі з кавовим присмаком і ніжний крем… це смакота!

Такий торт смачно їсти з мигдальним молоком. Також можна доповнити тортик кулькою веганскої морозива або свіжими ягодами і фруктами. Якщо проявити фантазію і красиво оформити випічку за допомогою кондитерських прикрас, то цей веганські торт здатний буде прикрасити будь-який святковий стіл.

  • Мигдальне молоко - 360 мілілітрів
  • Яблучне пюре - 300 мілілітрів
  • Міцний заварений каву - 120 мілілітрів
  • Кокосове масло розтоплене - 160 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 320 грам
  • Цукор - 265 грам
  • Оцет яблучний - 2 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Какао - 90 грам
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Веганські масло - 220 грам (начинка (можна замінити горіховою пастою))
  • Цукрова пудра - 300 грам (начинка)
вегетаріанський шоколадний торт - фото крок 1
Змішайте мигдальне молоко і оцет, дайте постояти кілька хвилин. Додайте масло, кава, ванільний екстракт і яблучне пюре, збийте до утворення піни. Додайте борошно, цукор, какао-порошок, соду, розпушувач. Змішайте всі віночком або блендером. Випікайте 2 коржа, смазав форму маслом, при 180 градусах. Дайте їм охолонути.
вегетаріанський шоколадний торт - фото крок 2
Інгредієнти для начинки (веганські масло і цукрову пудру) збийте блендером. Приготувати веганські масло можна і вдома. А можна просто прошарувати коржі арахісовим маслом або звичайним варенням, наприклад, полуничним. Верх торта теж покрийте кремом.
вегетаріанський шоколадний торт - фото крок 3
Тортика потрібно дати просочитися декілька годин, а потім можна пробувати і насолоджуватися.

Схожі рецепти