Вегетаріанський шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто не вживає продукти тваринного походження, хочу розповісти, як приготувати вегетаріанський шоколадний торт. Коржі з кавовим присмаком і ніжний крем… це смакота!
Такий торт смачно їсти з мигдальним молоком. Також можна доповнити тортик кулькою веганскої морозива або свіжими ягодами і фруктами. Якщо проявити фантазію і красиво оформити випічку за допомогою кондитерських прикрас, то цей веганські торт здатний буде прикрасити будь-який святковий стіл.
- Мигдальне молоко - 360 мілілітрів
- Яблучне пюре - 300 мілілітрів
- Міцний заварений каву - 120 мілілітрів
- Кокосове масло розтоплене - 160 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 320 грам
- Цукор - 265 грам
- Оцет яблучний - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Какао - 90 грам
- Сода - 2 чайних ложки
- Веганські масло - 220 грам (начинка (можна замінити горіховою пастою))
- Цукрова пудра - 300 грам (начинка)
Змішайте мигдальне молоко і оцет, дайте постояти кілька хвилин. Додайте масло, кава, ванільний екстракт і яблучне пюре, збийте до утворення піни. Додайте борошно, цукор, какао-порошок, соду, розпушувач. Змішайте всі віночком або блендером. Випікайте 2 коржа, смазав форму маслом, при 180 градусах. Дайте їм охолонути.
Інгредієнти для начинки (веганські масло і цукрову пудру) збийте блендером. Приготувати веганські масло можна і вдома. А можна просто прошарувати коржі арахісовим маслом або звичайним варенням, наприклад, полуничним. Верх торта теж покрийте кремом.
Тортика потрібно дати просочитися декілька годин, а потім можна пробувати і насолоджуватися.