Веганські сирники
(покроковий рецепт з фото)
Сирники без сиру і яєць: міф чи реальність? З цим рецептом ви легко зможете приготувати сирники без продуктів тваринного походження. Вони виходять пишні, ніжні, добре тримають форму, а за смаком ідентичні сирним. Рекомендую спробувати!
Родзинка цього рецепта - рисове борошно. Ви можете обійтися і пшеничного, але рисова надає більше схожості текстурі з оригіналом. По бажанню, в сирники можна додати родзинки або курагу. А детальніше, як приготувати веганські сирники, я розповім в рецепті нижче.
- Тофу - 250 грам
- Лимон - 1 штука
- Рисове борошно - 60 грам(45г - в тісто, 15г - для обсипання сирників )
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний сироп - 1 Чайна ложка
- Кокосова олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Подрібніть тофу виделкою до стану розсипчастого сиру, щоб не залишалося великих грудочок.
В окремій мисці змішайте тофу, цукор, рисове борошно, розпушувач і ванільний сироп.
Розріжте лимон навпіл. Натріть цедру половини лимона.
Додайте до основної маси цедру. Вичавіть приблизно дві столові ложки лимонного соку і добре перемішайте все. За смаком маса повинна нагадувати солодкий сир, за бажанням її можна зробити солодше або кислі.
За консистенцією маса повинна вийти як на фото. Щоб можна було скачати кулю. Результат може відрізнятися через соковитості тофу. Тому, якщо маса вийшла занадто рідкою - додайте ще трохи борошна, занадто розсипчастою - пару ложок води.
Розділіть масу на рівні шматочки близько 50 г. Скачайте кульки і надайте їм форму майбутніх сирників. Маса з тофу дуже тендітна, працюйте з нею акуратно і згладжувати всі тріщинки на кульках.
Обваляйте сирники в рисовому борошні.
Розігрійте сковороду на середньому вогні і розтопіть кокосове масло. Смажте сирники під кришкою до золотистої скоринки. Зазвичай йде по п'ять хвилин на кожну сторону.
Подавайте веганські сирники разом з варенням або вівсяним ванільним десертом. Смачного!